[]

Bir şirket elemanıyken, iş görüşmelerine gitmek için bahane ve merak

Siz nasıl izin alıyorsunuz başka şirketlere iş görüşmesine gitmek içinb?

Bunun etik tarafını filan geçtim. Gideceğimiz şirket, bizim gizlice geldiğimizi biliyor. Yalan söylrek, farklı izin sebebiyle. Nasıl güveniyor, ilerde ona da yapmayacağımıza nasıl emin oluyor?

Mutlu değilim diye sebebim var da. Orda da mutlu olacağım kesin değil zaten.

 
Kurumsal firmaları düşünerek:

Öncelikle iş görüşmesine ciddi ciddi o işe girmeyi düşünmeden gitmek bir hatadır ve herkes için zaman kaybıdır.

Sonra da evet şirketler elemanlara asla güvenmezler. Çünkü güven ekonomik bir intihardır. İş hayatında ve şirket idaresinde kim ona buna güvenirse büyük risk alır ve genelde de zarar eder.

Son olarak 1 elemanın gitmesiyle bütün iş durmaz bu yüzden herkes ama herkes ikame edilebilirdir. Eğer böyle değilse o şirket her halukarda batar. Bu yüzden birinin işten ayrılıp ayrılmaması şirketlerin çok umurunda değildir. Yeni eleman alırken de öyle.

Olmazsa olmaz elemanların pazarlık güçleri de yüksektir ve bu tarz kimseler pahalıya mal olurlar. Bu durum ekonomik düşünen şirketlerin işine gelmez. O yüzden işi paylaştırır ve rekabeti kızıştırırlar.

Yıl 2017, iş hayatında bu kadar naif sorular sorulacak zaman değil.

edit: Duruma göre bahane uydurup uydurmamak elinizde aslında. Bu tarz durumlar biraz da gereksiz. Haklarınızı bilin, ona göre hareket edin. İhbar süreniz var, iş aramak için izin hakkınız var vs. Karşınızdaki yasadan ve laftan anlamıyorsa zaten 3 gün daha çalışsanız ruhen ve bedenen ne kadar sağlıklı olacaksınız? ne kadar yıpranacaksınız?
  • idexo  (05.02.17 19:22:18 ~ 19:25:51) 
Hastayım/doktor randevum var diyorum çoğu zaman gerçekten randevu alıyorum sabah görüşmeye öğleden sonra doktora gidiyorum mesela.
Hicbir iş yeri "nasıl izin aldınız ne söylediniz?" diye sormadı şimdiye kadar. Umurlarında olduğunu sanmıyorum.
Bir de: mutsuzum o yüzden yeni iş arıyorum demeyin, kendinizi bu yeni pozisyonda daha geliştirebileceğinizi, yeni şirketin ne kadar gelişmiş/teknolojik/global/kurumsal vs vs olduğunu ve bu oluşumda yer almak istediğinizi vs. anlatın. Doğru olup olmaması onemli değil.
  • Sulfoxaflor  (05.02.17 22:55:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.