[]

Bademciklerini Aldiranlar

Bendekinden cik ile tanımlanacak boyutu geçmiş, badem kıvamına gelmiş. Haftaya doktora gidip aldırmak vb. bir çözüm arayışında olduğumu söyleyeceğim.
Daha önce bademciklerini aldıran varsa aramızda, ameliyat sürecinden ve sonrasından bahsedebilir mi?

Beslenme düzenini değiştirir mı?
Sıcağa, soğuğa karşı hassasiyetleri değiştirir mi?
Aylar yıllar sonra oluşabilecek handikaplar var midir?

 
1- bir haftalık süre için evet. katı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmuştum. çorba ve dondurma ile idare etmiştim.
2- uzun vadede hayır. ameliyatın hemen sonrası için sıcak olmayan şeyler içilmesi tavsiye ediliyordu sanırsam.
3- hayır.

aldırabilirsin yani, bir sakıncası yok.
  • zgrydn  (05.02.17 13:04:20) 
benimkini yaşım ufakken almışlar, çok enfeksiyon yapıyormuş, şişiyormuş. 1-2 hafta kasmış sonra bi sıkıntı olmamış. hala da bi sıkıntı yok. çok zor bi ameliyat değilmiş zaten.


  • jangbogo  (05.02.17 13:13:45 ~ 13:14:08) 
tek sıkıntısı bi şeyler yerken boğazına çok kolay kaçabiliyor.


  • funl  (05.02.17 13:22:21) 
2 ay once oldum,ancak yurtdisinda , bu konuda uzun uzun anlatabilirim her seyi.

1- kisiden kisiye gore degismekle ilk 1 hafta geceleri ozellikle agrin olacak

2- ilk 2 gun sadece soguk seyler yiyorsun 3twn sonra da hafif ilik seyler tam sicak icin bir hafta beklemen en iyisi.

3- amelşyattsn daha önemlisi sonrasında kanamaması, bu sebeple 1 hafta banyo yaptırmadı doktorum, ya da kan basıncında degısıklıge neden olscak hıcbır etkınlık yapmadım, yoracak seykerden uzak durdum ve sonucta da en ufak bır kanama olmsdan gıttı. 15 gun sonra her seye donebılıyorsun

4- genel narkoz oldum ve narkoz genelde kabizliga neden olabiliyor. Su ic, litrelerce hem de yoksa 1 hafta sonra hastanede bu sefer de tuvalete gidememe sorunundan yatarsin.

5-1 haftasi gercekten rezil ama bademciklerinden omur billah cekmis artik sekli semali kaymis bademcikler ve taslariyla igrasan biri olarak keske daha once yapsaymisim diyorum.

6- su icmen gerektigini soylemis miydim

7- ve evet dondurma yiyebiliyorsun bol bol ama vanilyali, meyve ve megveli her seyden uzak dur 1 hafta, asitten dolayi, ictiginde zaten anliyorsun ameliyat yerine hisir hisir yakinca.

8- cok su ic

Sonrasinda ekstra sorublar cikmasina ragmen pisman olmadim. Antibiyotiklerle kendine zarar vermektense bir hafta cek ki o da en kotu enfeksiyon agrisi sancisi kadar.

Sormak istedigini mesajla sorabilirsin
  • nickfury  (05.02.17 14:58:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.