[]

n11 de satılan microsoft lisansları

OEM şeklinde Windows 10 pro x64 lisansları satılıyor n11 de. Misal :
urun.n11.com
Bunların hukuki geçerliliği nedir? Faturalı satıyorlar. Ofiste W10 olmayan bilgisayarlara alıp yükleyebilir miyim? Aynı durumu Office 2010 için de soruyorum.


 
Daha önce aktive edilmemişse, satın aldığın o lisans ile rahatça güncelleme vs. yapabilirsin. crack'leme yapman gerekmez. Ama hukuki yönden lisanslı sayılmazsın. OEM lisanslar cihazla birlikte satın alındığında muteberdir. Aynı yerden bir bilgisayar da alırsan ve aynı faturada görünürse hukuki yönden geçerliliği olur.


  • levkem  (05.02.17 13:07:53 ~ 13:19:57) 
kinguin ve g2a.com dan alıyorlar buyuk ıhtımalle...85 liraya alıyorsun. 12lira lisans basına kar edersin. iyi para.


  • anonymice  (05.02.17 13:11:03 ~ 13:17:47) 
her bilgisayar için tek lisans alıp kullanabilirsiniz.


  • masa penisi  (05.02.17 13:45:35) 
@levkem : sizinle aynı düşünüyorum ancak uygulanacak bilgisayar bir toplama bilgisayar. yani parçalar satın alınıp tarafımızdan toplandı. bu sebeple bu tip lisanslar bize uygun görünmüyor gibi. sanırım volume licence bize uygun.


  • o kadar da degil aga  (05.02.17 18:51:06) 
Toplanacak malzemelerin 4 parçası OEM lisansı geçerli kılar. Lakin bu tip lisanslama cihazla birlikte yaşar. Örneğin 5-6 sene sonra anakart vs. yenileyecek olsanız, aynı lisansı aktive etseniz bile hukuki olmaz.
Bu yüzden "kutu" lisans önerilir ama o zaman da windows'un kim bilir kaçıncı versionu çıkar, eskiyi yüklemek istemezsiniz.

  • levkem  (05.02.17 20:04:55) 
peki madem daha spesifik sorayım. vatandan aldım parçaları. ama atıyorum ali bilgisayar dan alacağım oem lisansı. Bu firma oem lisansa fatura kesebileceğini söylüyor. yani muhtemelen kinguin veya g2a işi değil.
bu şekilde geçerli olur mu?

  • o kadar da degil aga  (05.02.17 23:22:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.