[]

sanırım telefonumu kaybettiler

biraz uzun olacak lakin şöyle:

2016'nın son günlerinde telefonumu (iphone 6s) batarya probleminden ötürü satın aldığım gsm operatörü firmasına verdim garantiye, kvk'ya göndermeleri için. ardından 21 iş gününü bir ya da iki gün geçene dek bekledim. bu süre zarfında telefonumun kvk'dan geldiğine dair hiçbir geri dönüş almadım mağazadan. artık noldu ne olmadı diye aradığımda telefonumun gelmemiş olduğunu, zaten gelmiş olsa haber vereceklerini söylediler. imei no'sunu bilip bilmediğimi sordular, bilmiyorum dedim. adımı, soyadımı, telefon numaramı ve telefon marka-modelini alıp kvk ile görüşüp bana döneceklerini, kendilerinden haber beklememi söylediler. ertesi gün ya da iki gün sonra net hatırlamıyorum tekrar aradım kvk'dan bir haber olup olmadığını öğrenmek için. kvk'dan bir haber olmadığını, onların da bastırdığını ancak henüz cevap alamadıklarını söylediler. ben sonra ımei numarasının zaten telefon kutusunun altında yazdığını bir arkadaşımdan öğrendim. tekrar arayıp imei numarasını verdim bu akşam 6 civarı. daha hızlı bilgiye ulaşabileceklerini düşünerek çünkü kendileri öyle demişti. bir yarım saat sonra bana geri dönüş yapmadınız diye aradığımda kvk şu an kapalı pazartesi günü dönüş yapabiliriz dediler.

ben de kendi merakımı kendim gidereyim diyerek kvk'nın cihaz takibi yolunu kullandım. telefonumun imei numarasını oraya girdiğimde "herhangi bir kayıt bulunamadı" uyarısı ile karşılaşıp mağazayı geri telefonumu siz daha göndermediniz mi, diyerek aradım. kontrol edip 10 dk içinde size geri dönüş yapacağım, dendi ki hani kvk kapalıydı, pazartesiye kalmıştık?

gerçekten 10 dk sonra dönüş yapıldı ve onlar da kvk'da kayıt bulamadıklarını, dolaplarına baktıklarında da telefonumu göremediklerini telefonu ilk teslim ettiğim personelin işten ayrıldığını ancak onu da arayıp ulaşamadıklarını, son olarak mağaza müdürleriyle görüştüklerinde onun bu duruma el atacağını, benden pazartesi gününü ekstra bir gün izin olarak istediğini söylediler.

sonuç olarak; telefonum ya hala mağazada duruyor ve kvk'ya gönderilmemiş. (bakacakları bir arka oda daha olduğunu söylediler.)ancak buna karşın böyle bir şeye de pek ihtimal vermediler zira kvk'ya göndermiş olsaydınız numarayı yazıp sorguladığımızda kayıt çıkardı dedim. onlar da bana imei numarası bir kere bile yanlış yazılmışsa sorguda çıkmayabilir dediler(?), gerçekten bilemiyorum.

diğer iki ihtimal ise ya telefonumu mağazada kaybettiler ya da kvk'da kayboldu.

kaybolma durumlarında her şekilde haklıyım ve yenisini talep ederim. peki hala mağazada duruyorsa, bir şekilde göndermeyi unutmuşlarsa yenisini talep edebilir miyim zira gerçekten bir ay daha onun gönderilip gelmesini beklemek istemiyorum. yoksa bu ettiğim fazla bir talep mi olur? şimdi kara kara pazartesiyi bekliyorum, görüşmeye gideceğim bakalım.

şimdilik pek bir şey net olmadığından kaybettiler vs diyerek itham altında bırakmamak için operatör firmasının ismi vermedim.

 
Operatör firmayı btk'ya tüm ayrıntıları ile şikayet edin, oradan cevap yazmak zorundalar ve sorununuz çok hızlı çözülecektir:

sikayet.btk.gov.tr
  • neferkitty  (04.02.17 22:22:38) 
@neferkitty sence ne olup ne olmadığını tam öğrenmek için beklemeli miyim pazartesi gününü?


  • havana  (04.02.17 23:01:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.