[]

Arabayı satıp eve gireyim mi?

Kafamda deli sorular var. Sizden biraz tavsiye bekliyorum. Arabamı 70 bin liraya satıp 25bin lirasi ile kalan borcunu kapatip. Kalan 45 binin de 20bin lirasini ev icin pesinat verip 1400 lira taksitle esenyurt tarafindan 120 ay vade ile ev alma dusuncem var. Kalan 25 bin lira ile de belki 5000daha ekleyip ikinci el bir araba alacagim. Alacagim evin 650-700 lira kira getirisi olacak. Su an ev alamazsam sanki bir daha hic alamayacakmisim gibi hissediyorum. Siz ne dersiniz?

edit: bu arada araba almak zorundayım çünkü işe araba ile gidip geliyorum.


 
kira olayı sıkıntı. hele esenyurtta.

güzel bir denklem ama en zayıf kısmı ''kira geliri''
  • anonymice  (04.02.17 20:54:26) 
@anonymice
kira olayı sıkıntı derken, kiraya vermek mi sıkıntı yoksa kirayı almak mı?

@bb
işim sağlam. emekliliğe kadar aynı yerde çalışmayı düşünüyorum. yaklaşık 4 senedir o krizin vurmasını bekledim. 4 yıl önce bu paraya beylikdüzünde metrobüse gerçekten 5 dakika konumda ev alabiliyordum. sanki bu treni kaçırırsam artık çorlu tarafından alabilirim gibi düşünüyorum.

@gram altin
1- zaten hemen yarın alayım diye bir derdim yok. 2-3 bin altına versem de üzerini tamamlayabilrim.
2-işim sağlam sayılır. devletten sonra en garanti şirket.
3-4 haklısın.
yani düşüncem şu, eğer yine geç kalırsam artık iyice istanbul'un dışında kalabilirim diye korkuyorum. esenyurt merkezde kardeşim 3 yıl önce 130bin'e aldılar. şu an 240bin'e alt katı satıldı. yani prim yapmıyor demek biraz eksik oluyor.
  • pinman  (04.02.17 21:01:34 ~ 21:05:16) 
gir. biri masraf kalemi diğeri gelir. hayatın boyunca kaiden olsun. gelirlerini çeşitlendirmeye bak.


  • tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin  (04.02.17 21:07:09) 
@gram altin
hocam yalnız şöyle de bir şey yok mu, şimdi ben krediyle alacağım. ev fiyatlarının düşeceğini ben de düşünüyorum ancak ev fiyatlarının düşmesi demek yani ekonomik olarak daralma ve kriz ortamında, enflasyonun ve faizin yükselmesi demek. ben şu an 0,89 faiz ile alabilecekken ev fiyatlarının düştüğü ortamda da 1.30 faiz ile alabileceğim. yani cebinde nakit olanın işine yarayacak.

  • pinman  (04.02.17 21:22:38) 
:) teşekkürler. yani gözümü karartıp diğer ihtimalleri gözardı etmemek için fikir almak iyi oldu. değerlendireceğim.


  • pinman  (04.02.17 21:28:23) 
yapıştır. güzel plan.


  • zirrealist  (04.02.17 23:42:31) 
biz 3-4 sene önce araba aldık, şu anda o kadar çok yok trafik sigortası, yok kasko yok o bu şu derken para ödüyoruz ki arabaya, annem iyice isyan etmeye başladı keşke eve girseydik diye. gerçi evi de kiralamada cidden "kiracıyla uğraşma" sorunu var, ama bence ince eleyip sık dokursan kiracı konusunda -kiracıya hissettirmeden- çok sorun olmayabilir. esenyurt çok tavsiye edeceğim bir bölge değil, ama satış fiyatlarını da hiç bilmediğim için birşey diyemiyorum tabi.


  • pasp  (04.02.17 23:59:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.