[]

Uyku apnesi - deviasyon

Selam

Bundan 2-3 yıl önce özel bir hastanedeki muayeneye gittiğim bir kbb doktoru, laf arasında "burnunda deviasyon var, nefes alıp verişini etkiler. Bir ara gelmde düzeltelim" dedi. Benimse burnum çok düzgündür, iki arkadaşım bunun üzerine kavga bile etti yani. Ben uydurmuyorum.

Son 1.5-2 yıldır da uyku apnesi yaşıyorum. Bugün gece uykumu aldığım halde fazladan uyuma ihtiyacı hissettim ve uykuya dalarken de uyanırken de nefes alamayarak uyandım. Bu aralar horluyormuşum sesli sesli. Ben horlamazdım... ve son 1 yıl kadardır da, dilimi alt ve üst çenelerimle çok şiddetli bir şekilde hart diye ısırıyorum. Yara oluyor dilim.

Bütün bunlar sadece psikolojik olabilir mi? Yoksa deviasyona inanmalı güvenmeli miyim? Bu rahatsızlığı yaşayan ve bana ayrıntılı bilgi vermek isteyen var mı?

 
burnunun duzgun olusuyla deviasyonun ne ilgisi var anlamadim orayi. deviasyondandir problemlerin. yalniz o ameliyat da bildigim kadariyla gecici etki yapiyor, sonra yine yavas yavas etkisini yitirmeye basliyor ve senin uyku problemin yine basliyor.


  • in vino veritas  (04.02.17 18:41:46) 
@in vino veritas

Deviasyonu burun kemiğinin eğriliği diye biliyordum. Ondan böyle dedim. Yanlış biliyorsam demek?

Kesin çözümü var mı peki?
  • yaren  (04.02.17 18:43:54) 
disardan cok duzgun gorunen burunlarda da olabiliyor cunku kemik icerden egrilip yamulabiliyor da. dis goruntuyu etkilemesi sart degil. valla kesin cozumu varsa bana da soyle, bende de var ayni durum cunku. ama ameliyata yanasmiyorum cunku ameliyat olan tum arkadaslarim ilk birkac ay sarhos gibi gezdi nefes alabiliyor olmanin mutluluguyla, sonrasinda ise sorunlari yeniden basladi bu nedenle hic kalkisamadim ben. hos bende horlama ve uyku problemi yapmiyor ama gun icinde nefes alis verislerim epey sikinti.


  • in vino veritas  (04.02.17 19:00:24 ~ 19:01:32) 
Burnun dışarıdan düzgün/eğri görünmesiyle deviasyonun bir ilgisi yok.


  • synesthesia  (04.02.17 20:35:02 ~ 20:35:28) 
şişli etfalde uyku apnesini hallederler. sgk'n varsa bedeve uyku labaratuvarı...


  • anonymice  (04.02.17 20:38:47 ~ 20:39:04) 
in vino+1

ben ameliyat olalı 7 sene oldu. hala rahatım. ama ilk ameliyat sonrasındaki rahatlık yok çünkü bende konka hipertrofisi de vardı. arada ona müdahale de ettirmem gerek ama henüz fırsat bulamadim. yine de iyi ki yaptirmisim diyorum.
  • strawberry first  (05.02.17 00:16:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.