[]

türkiye master doktora yurt dışı?

ingilizce eğitim veren özel bir üniversiteyi yeni bitirdim. bahar dönemi için yine bulunduğum şehirde bi devlet üniversitesinden master için kabul aldım. ama o işleri hiç bilmiyorum. şuan yurt dışına gitmek istemiyorum zaten ülkemizde pek değer görmüyor nerede eğitim aldığın onu anladım. bu köklü okulda alan dışı bir bölümde mastera başlayacağım ama sonrası için ne yaparım bilmiyorum. mezun olduğum okulda devamsızlık çok sıkıydı burada derslere gitmeden halledebilirsem iyi olur. siz ne dersiniz ne zamana biter sizce master ve bitince doktorayı yurt dışında (tercihen ingiltere) yapabilir miyim.




 
Türkiye'de yaptığın master itu, ODTÜ Boğaziçi, sabancı koç değilse hiç gerek yok, kasma.


  • no christ requires  (03.02.17 18:21:04) 
Anlaşılmaz bir paragraf olmuş; hem kapalı hem de birkaç anlatım bozukluğu var.

İlk olarak lisans ve master bölümlerin neler? Bu çok fark ediyor. Anladığım kadarıyla şimdi alan dışı mastera başlayacaksın. Bilimsel hazırlık olacak mı? Bu süreye ne kadar etki edecek bilmiyorum ama master en fazla 3 sene sürebilir.

Doktora dediğine göre tezli yüksek lisansa kayıt olduğunu tahmin ediyorum. Aynı zamanda akademik kariyer planladığını düşünüyorum. Peki akademik kariyer planlarken neden derse devam etmemeyi planlıyorsun? Bu garip bir tercih.

Son olarak eğer sosyal bilimler alanında isen ve İngiltere'de doktora peşinde koşuyorsan iyi bir maddi durumun olması gerekir. Okullar burs vermeyecektir. Ya dışarıdan bulman ya da kendi cebinden ödemen gerekecek. Ayrıca başvurularda alanına ne kadar hakim olduğun, ortalamaların ve hangi okullardan mezun olduğun önemli olacak.
  • protector  (03.02.17 18:33:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.