[]

macbook'umdaki tuhaf sorun

selam ve dua ile,

mbpro 13" var bende early 2015, yeni yani. bir suredir ilginc sorunlarla karsilasiyorum, olabildigi kadar anlatmaya calisicam:

1) bazen spotify'da sarki dinlerken alet BIR ANDA donuyor, o sirada sarkinin calan son 3-4 saniyesi kendini repeat ediyor. restart atmam gerekiyor. bu donma olayini tetikleyen herhangi bisi tespit edemedim, oyle buyuk dosya acmaya calismak gibi seyler degil genelde normal normal webde gezinirken oluyor.

2) son gunlerde chrome'da az sekme acik olsa bile asiri yavasliyor chrome, sekmeyi kapat diyorum 1.5dk sonra kapaniyor. acik olan tum sekmeler bembeyaz oluyor, refresh diyorum gelmiyor. yeni sekme acip bi siteye girmeye calisiyorum bir turlu yuklenmeye baslamiyor, o ilk baglantiyi yapmiyor yani.

3) youtube'dan falan video izlerken ekrana milisaniyellik kucuk beyaz kutular cikip kayboluyor ve videolarin fps'si olmasi gerekenden daha dusuk gorunuyor (youtube'da 60fps olan videoyu 18fps falan goruntuluyor)

aleti pek hor da kullanmadim aslinda, tasarim & yazilim projeleri icin tatli tatli yormadan kullandim. cantada pamuksu bi gozde tasiyorum, tekme de yemedi yani. basta 1. sorundan dolayi ses kartinda sorun olabilir diye dusunuyordum ama 2 ve 3'te SSD sorunluymus gibi geldi. ne diyosunuz napak?

 
çok anlamamakla birlikte sadece sesli düşünüyorum, uygulamalarla alakalı olabilir mi? mesela chrome yerine safari'de de sorun yaşanıyor mu? macos mu yüklü windows mu? belki uyumsuzluk falan vardır diye düşündüm, bilemedim.


  • zwiegesprach  (02.02.17 18:12:46) 
yok yav mac yuklu, cilgin degilim win yukleyecek kadar :p

chrome'dan olabilecegini dusundum ama chrome'u kullanmadan da ne is yapabilirim ne baska bisi, denklemden onu cikaramam yani sorun oysa da onun sorununu cozmem lazim.

yalniz soyle de bi detay var, mac os'un beta'sindayim mal gibi, dolayisiyla sierra beta var bende su anda. ciktim simdi betadan ama herhalde cikmama ragmen onceki yuklenen beta update'ler silinmiyor aletten. napsam sifirdan mi kursam acaba bi haftasonu..
  • hjarteblod  (02.02.17 18:15:29) 
hee bak o da mantıklı geldi, beta sürümlerde ne olursa olsun çakışmalar olabiliyor sonuçta. macos kullanıcısı değilim ama sanki silip kararlı sürüm kurmakta fayda var gibi geliyor.


  • zwiegesprach  (02.02.17 18:21:21) 
Eger asiri isiniyorsa, cpu üstündeki krem de yenilenebilir. SSD arizasi en son düsünülecek sey.
MBP acilirken d tusuna basarsan hardware test etme sansin olur. (Kisayol tusu umarim dogrudur)

  • VIPCH  (02.02.17 18:22:57) 
@VIPCH, aslinda isinma olabilir cunku hem alet sicak hem de dun bi programla ssd'yi falan test ederken isi uyarisi vermisti app. macun alayim ben bi


  • hjarteblod  (02.02.17 18:47:53) 
bilgisayarın içini açmaktan önce bence temiz bi kurulum yapıp tekrar bakın duruma. gerçekten tek sebep beta kullanıyor olmanız olabilir. içine açacaksanız da şurdan bi bakın: www.ifixit.com


  • 10032007  (02.02.17 18:55:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.