[]

Hicri takvimi miladi takvime çevirmenin en sağlıklı yolu nedir?

İnternetteki çeviriciler yüzde yüz güvenilir mi acaba?
Bir araştırmada aynı hicri tarihi farklı insanların farklı çevirdiğini gördüm. Acaba hata nerde?

Sanırım tüm tarihlerin olduğu bir kitap vardı? O kitabın künyesi nedir? Elinde olan var mı? Bana 29 Şevval 1186'yı çevirebilir mi?

 
sahsen buna güvenip, bunu kullaniyorum:
www.oriold.uzh.ch

verilen tarih icin 21 ocak 1773 cikti. bahsi gecen kitap mi bilmiyorum ama evde su var:
Wüstenfeld-Mahler's Vergleichungs-Tabellen.
Ona da aksam bakip ekleme yaparim.
  • shi aila  (06.02.17 12:44:48) 
(üstteki cevabi editlersem görülmeyebilir diye tekrar cevap yaziyorum)

ben evde wüstenfeld-mahler var saniyordum, meger faik resit unat'in hicri tarihleri miladi tarihlere cevirme kilavuzu varmis (6. baski. ankara: ttk basimevi, 1988)
ona baktim 23 ocak 1773 cikti. hay allah dedim, tekrar tekrar baktim 23 ocak cikiyor hep. sonra yukardaki linkten tekrar kontrol ettim. ya ben orda yanlis hicri tarihi hesapladim ya da dogru tarihi cevirdikten sonra miladi tarihi buraya yanlis yazdim. simdi tekrar hesaplayinca orda da yine 23 ocak 1773 cikti.
  • shi aila  (07.02.17 00:40:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.