[]

Yurtdisindan siparis ettigim urunun gumruge takilmis oldugunu nasil anlarim

Urun herhangi bir sebepten dolayi gumruge takildiysa haberimiz oluyor mu? Nasil ogrenebiliriz?
Akilli saat siparis etmistim ama simkart yuvasi olmayanlardan, acaba simkart yuvasi var diye dusunmus olabilir mi gumruk memurlari diyorum. En son Tr'ye girisi gozukuyor, 2 aydir baska hareket gozukmuyor kargoda.



 
aliexpress kayıtlı posta gönderimini zorunlu tuttuğundan satıcılar bir şekilde kayıtlı gönderiyor. ama kayıt sistemi bu tip postanın türkiyeye girdiği anda bitiyor. çünkü aslında gönderici aracı kurum ptt ile kayıtlı üzerinden anlaşmamış oluyor. o yüzden takip edemiyorsunuz. normal şartlarda gerçek bir takip numarasıyla gümrük tutarı bile internetten takip edilebiliyor. geri giderse de geri gittiğini görebiliyorsunuz. iade isteyin, iadeniz gelsin, sonra ürün gelirse yine ödersiniz.


  • prodeq  (02.02.17 15:58:40) 
Su durumda gumrukten geri donduyse de ogrenemeyecegim oyle mi?


  • stavro  (03.02.17 14:28:02) 
şu anda ben de bir paket bekliyorum aynı şekilde.
aliexpress kullanıyorsan onların takip numarasıyla ptt'den sorgu yapamayabilirsin, barkod numarası ile takip numarası farklıymış cart curt bişeyler...
mevcut takip numarasını cainiao ekranına gir
global.cainiao.com

orada ptt için sonu iki harfle biten ayrı bir takip numarası var;
prnt.sc

bununla ptt gönderi takibe giriş yap;
gonderitakip.ptt.gov.tr

burada gönderinin yurtdışı hareketlerini ve ülkeye girip girmediğini görebiliyorsun
prnt.sc

ülkeye girdikten sonrasını takip edemiyorsun ama gümrükten geri gönderilip gönderilmediğini o takip/barkod numarasıyla ptt'ye telefon açıp öğrenebilirsin.

benim diğer kargom ürün bana teslim edildikten 1 hafta sonra teslim edildi olarak işaretlendi, paket türkiye'ye girdikten sonra allah'a emanet.

bir de sen evde olmasan da paketi bırakıp gidiyorlar, bazen binanın dış kapısının önüne bile bırakıp gittikleri oluyor. ben iş yerine söylemiştim, telefondaki görevliye "nasıl yani kepenk kapalıysa alıp merkeze götürmüyorlar mı? biz gelip orada almıyor muyuz?" diye sordum, "hayır oraya bırakılır paketiniz" cevabını verdi. dolayısıyla konu komşu esnaf apartman görevlisi kim varsa uğrayıp bir sor bana paket gelecekti size bıraktılar mı falan diye.
  • azizakin  (03.02.17 14:47:20 ~ 14:49:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.