[]

Duyurunun anneleri hamileymişim

Bugün reglim artık iyice gecikince test alıp yaptım iki tane çok belirgin çizgi çıktı :) Doktordan randevu aldım ama haftaya. O zamana kadar bana tecrübelerinizden bahsedebilir misiniz ne yapayım ne yapmayayım?

Biraz fazla kahve içiyorum mesela onu kestim hemen. Folik asit alıcam akşam eve geçerken. Korunmayı bırakınca bir süre kullanmıştım ama sonra ümidi kesince bırakmıştım.

Bi de ben son adet tarihimin ilk gününden emin değilim, kaç haftalık olduğu ona göre tespit ediliyor sanırım ama doktor ultrasonda bakınca anlar değil mi?

Aayy ne olur anlatın çok heyecanlıyım ^_^

 
Anne değilim ama allah sağlıklı bir şekilde dogurmayi nasip etsin demeye geldim :))


  • turuncu tonlarda  (02.02.17 14:04:54) 
tebrik ederim :)
evet son adetin ilk gününden itibaren haftası sayılıyor. doktor gelişimine göre ultrasondan da anlıyor. çok kafein alma sağlıklı beslen işte. ağır kaldırma, bir yere uzanma. herhangi bir sorun olursa sorabilirsin her zaman :)

  • sta  (02.02.17 14:06:46) 
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :)


  • bir nick var benden iceri  (02.02.17 14:24:12) 
öncelikle tebrik ederim.

son adet tarihi = sat

aylarca sat aşağı sat yukarı duyacaksınız, kısaltmasını bilin diye yazdım.

gebeliğin yaşı sat ile hesaplanıyor. doktor ultrasonda anlıyor ama gelişiminin normal gidip gitmediğini de sat ile kontrol ediyor. sat ile ultrasonda ölçülenin uyumlu olması bekleniyor. cihaz da tahmini birr hesaplama yaptığı için çok günü gününe olması şart değil. gecikmeyi sayabildiğinize göre aşağı yukarı bir tarih bellidir, onu kullanabilirsiniz. 1-2 gün şaşabilir, önemli değil. sat ile ultrasonun hesapladığı yaş arasında birkaç gün illa ki oynar zaten.

elevit var, bir çeşit gebe multivitamini. büyük ihtimalle doktor yazacaktır zaten. demir hapı da yazabilir.

ilk ultrasonda keseyi gösterecek. belki kalp atışlarını bile dinleyebilirsiniz. daha çok küçükse onu bir dahaki kontrole de bırakabilir.
  • kibritsuyu  (02.02.17 14:40:30) 
hayırlı olsun demeye geldim :)


  • sutlu nescafe  (02.02.17 14:41:26) 
Oncelikle tebrik ederim. Sonra da sadece folik asit degil, hamileler icin olan multivitamin oneririm. Bi de kusmalar baslamadan bol bol et balik ve sebze meyve yemeni. O kusmalar basladi mi uc dort ay suruyor, bebek depodan yiyor o zaman :)
Bu arada, hamilelik cok gule oynaya gecmiyor, tabii ki ilk ogrendigin zaman havalara ucuyosun ama yakinda ultrasonlar baslayinca doktorlar surasi boyle burasi soyle dikkat etmeliyiz vs diye kafani bozacak. Bu tip seyleri herkese soylediklerini bil ve moralini bozma. Bizim hanim hamileyken her gun aglardi doktor su risk yuksek bu risk cokmus yav dedi diye.

  • beriberi  (02.02.17 16:05:34) 
Soruların hiçbirinin cevabını bilmiyorum. Hayırlı olsun sağlıklı doğsun demeye geldim:) size de kolay bir gebelik dilerim.


  • curukturpkokusu  (02.02.17 17:06:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.