[]

Site-Apartman yönetimi

merhaba
oturduğum sitenin yöneticisi aylık aldığı aidat bence çok fazla üstüne üstlük şimdi bide zam yapmış
zaten hiçbir hizmet alamazken şimdi bu zamda nerden çıktı
yönetici bilançoları aylık olarak asması gerekir ama bu hiçbişey yapmıyor, o kadar para veriyoruz,bu paralar nereye gidiyor,elektrik su faturası ne kadar geliyor geri kalan cebe mi gidiyor yoksa kasada mı saklanıyor,kasada saklanıyorsa ekstra harcamalarda neden yine para toplanıyor?
bunları sorduğumuzda geçici cevaplar veriliyor,ben kafa göz dalacağım en sonunda

Sorum şu
bunu denetleyebilecek bir yapı yok mu? verdiğimiz paralar havaya mı gidiyor yoksa gerçekten binaya mı harcanıyor bunu neereye ihbar etsem gelip defterleri kontrol eder

 
her ay bilanço asma zorunluluğu diye bir şey yok. zammı da yönetici değil, genel kurul yapar.

senede bir kere olağan kat malikleri genel kurulu toplanır. belirlenen gündeme göre toplantı yapılır. apartmanda yöneticiden başka bir de denetici vardır. toplantıdan önce denetici hesapları inceler, denetim raporu yazar. aynı toplantıda yönetici geçmiş yılda yaptığı faaliyetleri anlattığı faaliyet raporunu okur, üzerine konuşulur. üzerine bu hesaplar incelenir, yönetici ve denetici ibra edilir (aklanır). hazırlanan taslak bütçe üzerinden aidat belirlenir, oylanır, kabul edilir veya reddedilir.

bütün bunlara muhatap değilseniz, ya toplantıya katılmaya yetkili bir kat maliki değilsiniz (yani kiracısınız), ya da toplantılara katılmıyorsunuz. kiracı iseniz bu sorularınızın muhatabı ev sahibinizdir.

siz kat mili (yani erv sahibi) iseniz ve apartmanınızda bu dediklerim olmuyorsa, yönetici başına buyruk aidat belirleyip belirsiz yerlere harcıyorsa yöneticiye dava açabilirsiniz.
  • kibritsuyu  (02.02.17 13:26:56 ~ 13:27:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.