[]

calismalarimi onedrive, dropbox vs..turevlerinde yapsam riskli olur mu?

kaybetme riskinden bahsediyorum. normalde c: nin icinde tutuyordum. ama sirket backup icin 1 tblik onedrive vermis. pcdeki herseyi oraya atip bundan sonra calismalarimi onedrive'dan yapam diyorum. sizce olumcul bir hata mi olur?




 
sikca yedek al.

edit: yedekten kastim ayni yere yedek dosyalari koymak demek degil. Calistigin dosyalar ayri olsun demek istedim. Yani herhangi bir kayipta geri donebilmek icin.

C surucusu , D surucusu ve one drive varsa. Bilgisayar bir kazaya kurban giderse, calinirsa, bozulursa, kullanilmaz olursa one drive isini son kayitli durumda kurtarmak icin kullanacagin surucu olacak. Bunun disinda ben sirket degilim fakat projelerimi soyle yapiyorum:

C'de uzerinde calistigim dosyalar, D'de(ikinci SSD ya da HDD) son degisiklikler. Ayrica bir harici diskte D'nin son kararli kopyasi.

Sen harici disk yerine onedrive kullanabilirsin. 3 disk yerine 2 diskte isini gorebilirsin. Maksat kaza durumunda butun calismayi kaybetmek yerine sadece son degisiklikleri kaybetmis olmak.

C anlik ve D gunluk, Harici disk de haftalik yedek gibi benim anlayisim. en onemlisi harici diskteki yedekler. Sonra D'deki yedekler sonra C'deki dosyalar...

kingcyrax'in dedigi gibi online calismak yerine gore biraz luks olabilir. ona gore yaninda internet baglantisi tasimak zorunda kalabilirsin...

onun disinda elindeki kaynagi da kullanmaktan cekinme. "D surucusu" bombos duruyorsa ya da onedrive varsa, yedegini oraya koy. yeter ki mantikli ya da guvenli bir yedekleme sistemi getir projelerine. Bunun disinda istikrar gerekli. 2 gun yedekleyip aman sonra yedeklerim diye 3. gun yedek almazsan olmaz. cunku ne zaman neyle karsilasacagin belli olmaz. her an hazirlikli degilsen, o anda da muhtemelen hazirliksiz yakalanirsin.

Benim bazi projelerimde D surucusunde 15-20 tane degisik versiyon yedekledigim oluyor. Ozellikle baslarda yaptigim isi sisteme oturtamadiysam cesitli yontemler denedikce onu ayri yedekliyorum.
  • idexo  (02.02.17 10:48:11 ~ 19:04:30) 
yedek al derken? zaten onedrive'da olacak. bu arada yedek mantigina kafam basmiyor bi turlu.

alanim 1 tb ise. dosyalarim 500gb ise. 500gb calisacagim alan. 500 gb da yedekleri saklayacagim alan=1tbonun ayni yerde yedegini almak 1tb bunu yapmak alanimin dolmasi demek olmuyor mu?
  • mayeskuel  (02.02.17 10:58:28 ~ 10:59:14) 
pc calis
online calismak zor oluyor her yerde internet olmuyor
gunluk yedekle ( her gun 500 gb lık upload etme tabi sadece calistigin dosyaları upload et )
  • kingcyrax  (02.02.17 11:10:08) 
dropboxta eşitleme yapılan klasörde çalışırsın. yedek alma zahmeti ile uğraşmazsın.

bir de şöyle bir güzelliği var, diyelim çalışma yaptığın çalışma dosyası 5 gb. sen onun üzerinde oynayıp kaydettiğinde dropbox en baştan yeni halini upload yapmıyor. sadece yaptığın değişiklikleri 1-2 dk içerisinde buluttaki dosya ile aynı duruma getiriyor.

online çalışacağın bir durum yok. dosyalar zaten yerel diskindeki klasör içerisinde. sen çalışmaları kaydettiğinde dropbox arkaplanda sessiz sedasız eşitler.
  • feedback1  (02.02.17 16:41:47) 
oneDrive ın yazılımını kurarsan drive'daki dosyalar otomatik olarak bilgisayarınla eşleştirilecek. Ayrıca yedek almanı gerektiren bir durum yok. Yaşadığım tek sıkıntı kullanıcı girişini unutup sürekli kullanıcı adı/parola sorması.


  • zombi  (03.02.17 10:11:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.