[]

Yeni bir iş fikri

Merhaba,

ModaCruz'u biliyorsunuz, sistem ModaCruz gibi olacak ama ürünler açık arttırmayla satılacak, komisyon da çok daha düşük olacak. Sizce bu fikrin tutma olasılığı nedir?


 
Diğer risk faktörlerini bi' kenara bırakıp açık artırma kısmını için görüşümü yazacağım.

Türkiye sınırları içinde yaşayan ve İnternetten alışveriş yapan herkes açık artırma veya açık eksiltme şeklinde satış yapan herkes kesin bu işte tokatcilik vardır gözüyle bakıyor.

Çünkü biliyor ülkesini ve ülke insanını. Fiyat urün değerinin çok altında kalırsa yine de satış gerçekleştirilecek mi? Yoksa sizin adamlar son dakilalarda fiyatı artırıp satışı engelleyecek mi?

Teklif vermek için ek ücret ödenecek mi yoksa üyeliği olan herkes ücretsiz teklif verebilecek mi? Ücretsiz teklif hakkı olması halinde ederim 50 lira olan ürün 30 liraya gidecekken son dakikada birinin gelip 100 lira vermesi nasıl engellenecek? Hadi tamam belki gerçekten almak için vermiştir ama bu durumda alıcının aslında sizin adamınız olmadığı nasıl ispat edilecek?

Bir kişinin bir üründe veya bir günde kaç teklif hakkı olacak?

Tüm bu soruların yanıtını tüm çıplaklığı ile sitede açıklasanız bile güvensizlik ve acaba tokatlanacak mıyım düşüncesi engellemek için teklif verenleri ve artırmayı kazananı şeffaf bi' açıklamanız gerekecek. Bunu yapsanız ve hiçbir şekilde satışa müdahale etmeseniz bile artırmayı kazanmayan herkes olumsuz konuşucak, doğru olmasa bile kulaktan kulağa yayıldığı için "bu kadar insan diyorsa hepsi olmasa bile çoğunluğunda kesin bi' şey vardır" denilecek ve sarmal çiğ gibi büyüyecek.


Açık artırma veya eksiltme yöntemi bizim insanımıza ve bizim hukuk sistemimize pek uygun değil. Sahtekarlık yapılması halinde paçayı çok rahat kurtaracağınızı biliyor herkes.

Tam da herkesin kafasındaki soru işaretlerini yok edebilecek şekilde ve süreklilikte şeffaflık ve güven saglayabilecekseniz ödeme sistemini herkes benimser ve ilgi gösterir.
  • isott  (02.02.17 09:04:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.