[]

Requiem for a Dream hakkında sorular

Filmi ilk kez kesintisiz olarak izledim. Tahmin ettiğim gibi ağzıma sıçtı, mükemmel bir film. Filme 10 üzerinden 10 ya da 9 vereceğim, soracağım üç soruya bağlı olarak:

1. Kadının içtiği haplar tam olarak nedir? ABD'de doktorlar bu kadar etkili uyuşturucuları reçeteye bu kadar kolay yazıp hastanın toplu halde almasına izin veriyorlar mı? Ya da eskiden böyle olduğu bir dönem oldu mu? Neticede kadının şikayeti fazla kilolardı. Eğer bu kadar kolaysa, doktor onayıyla o kadının düştüğü duruma düşen binlerce bilinçsiz insan olmuştur Amerika'da..? Oldu mu, yoksa biraz abartma mı var?

2. Kadının durumu biraz tuhaf değil mi? Sonuçta bir anda kafayı yemiyor karı. Oğlu kadını görünce garipliği fark ediyor ama bakıyor ki kadın en azından hayata tutunma sebebi bulmuş, boş veriyor. Ancak kadının durumu kötüleşiyor sonra yavaş yavaş. E mahalle arkadaşları bunu fark etmiyor mu? Kadın delirip TV kanalına gitmeden önce bir müdahale edilmesini beklemek mantıklı değil mi?

3. Filmin sonlarına doğru, gençler satmak üzere biraz mal almak istiyorlar, bunun için de paraya ihtiyaçları oluyor. Sanırım iki bin dolar'a ihtiyaçları oluyor. Bizim oğlan da gidip sevgilisinin adamın tekiyle yatmasına göz yumuyor bu para için. Öncelikle; bu ayakkabı kutularında sakladıkları paralar bitmiş miydi hemen? Hadi bitti diyelim... E be adam, kız arkadaşını pazarlayacağına, git evindeki TV'yi, koltuğu sat, annene aldığın yeni TV'yi sat değil mi? Paraya böyle ulaş, malı al, sat, kazan, tekrar alırsın. Daha önce yaptığı şeyler neticede... Kaçırdığım bir şey mi var? Bu kararı alırken de öyle kafası iyi falan değildi, gayet soğukkanlı ve bilinçli bir karar almıştı bizim eleman...

Bunlara mantıklı açıklamalar varsa filme 10, aksi halde 9 puan vereceğim.

 
3. cingilbörtlük bunu gerektirir.


  • anonymice  (02.02.17 01:02:26) 
1. John oliver in bi bolumunde konuyla ilgili guzel arastirmalar var
www.youtube.com

2. Amerikan kulturu, arkadas iliskileri, bencil merkezcilik, vurdumduymazlik, cahillik
Bi de arkadaslari da yasli tipler akli basinda kimse yok

3.2 bin dolar buyuk para. Ikinci el para etmiyo, pawn shoplar tam akbaba, yok yani caresi, bulamaz o parayi
  • sttc  (02.02.17 01:09:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.