[]

Isvec vatandasi birine Turkiye'de universite okutmak

Merhaba,
Bir arkadasim Isvec'te, Turk vatandasiydi, oraya gecti Isvec vatandasi oldu. Isvec'te lisede cok basariliydi, ortalamasi vs dolayisiyla orada tip fakultesine yerlersti. Simdi Isvec'i birakip Turkiye'de Isletme okumak istiyor. Isvec Vatandasi oldugu icin YOS'e mi girmesi gerekiyor? Mesela ozel Yeditepe Universitesi'nde okumaya kalksa falan lise puaniyla vs indirim olur mu?

Nasil olur bu isler bir bilen varsa aydinlatsa seviniriz.
Universiteleri aradik, herkes bir sey soyluyor, ve cok ugrasmak istemiyorlar.
Bu sorulari nereye sormak lazim gelir?

Tesekkur ederiz simdiden.
Mutlu aksamlar efendim!

 
yös dersanesinde çalışmıştım bi sene. herhangi bi yös dersanesini arayın, danışın. onlar mevzuata hakimler. bu arada pinkpeony farklı yazmış ama boğaziçi, odtü ve itü yösle almıyor bilginiz olsun.


  • pide  (01.02.17 20:00:42 ~ 02.02.17 00:29:41) 
YÖS olmak zorunda değil, hatta boğaziçi SAT kabul ediyo benim bildiğim.

adaylar.boun.edu.tr
  • noluyo yaa  (01.02.17 20:13:53) 
Genelde yos ve sat ile aliniyor. Ben de yos ile gelmiştim turkiye'ye. Üniversitelerin kabul ettiği sınavlar tek tek sitelerinde yazılı. Yoste sistem değişti; her okul kendi sınavını yapıyor artık. Bazı devlet universiteleri sınav yapmayıp başka üniversitelerin sınavlarını kabul ediyor, sat ile başvuru yapabilirsiniz diyor.

Özel universitelerin bazıları da yos yapıp indirim sağlıyor. Bir kısmından da notları sayesinde indirim alabilirsiniz hatta tanıdık birileri olunca bölüme göre %75 indirim bile alınıyor.

Not: istanbul ya da ankara'daysaniz metropol dershanelerini arayin ya da ziyaret edin derim. Adamlar bu konunun piri gibi.
  • fraise  (01.02.17 21:38:24 ~ 22:02:59) 
yös'le istediği her üniversiteye girer. boğaziçi, istanbul tıp, galatasaray hiç fark etmez, yös'lü öğrenci için her şey çok kolay.


  • pinkpeony  (02.02.17 00:18:55) 
Boğaziçi başka üniversitelerin yoslerini kabul etmiyor; kendi de sınav yapmıyor, sat ile kabul yapıyor. Galatasaray (ki ben de ordan mezunum) son 3 senedir yos yapsa da bir tane öğrenci almadı. İstanbul kendi yos'unu yapıyor fakat giren kişi sayısı 10000 filan. Tıp için garanti ilk 10da olmak gerekiyor.


Kısacası yos çok zor bir sınav değil evet ama giren kişilerin cinsiyetlerinin, yaşlarının bile onemli olduğu saçma bir sınav. Her yose giren kolayca en iyi bölümlerde okuyor diye bir şey yok. Bilmeden her şeye yorum yapmasak keşke.
  • fraise  (03.02.17 14:13:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.