[]

bu mont üşütür mü?

erkek arkadaşıma hediye olarak aşağıdaki monttan aldım. amacım "en soğuk istanbul havasında bile üşümesin, yıllarca da giysin" di.

www.morhipo.com

mont geldi, ama o kadar ince ki. yani kıyaslıyorum, benim de kuş tüyü adidas montum var. tıplı buna benziyor. lise 2'de almıştım. binlerce senedir giyiyorum. tank gibi bir şey. tişörtün üstüne giysem bile üşütmüyor. erkek arkadaşıma aldığıma ise sanki benim montuma koyduklarının yarısı kadar kuş tüyü koymuşlar. iç kısmı böyle boş boş. çok da hafif kalıyor benimkine göre. bu mont sıcak tutar mı sizce? böyle hafif ötesi kuş tüyü montu olup cevaplayabilecek var mı?

ha bir de ilanda da görebileceğiniz gibi "kaz tüyü" yazıyor ama gelen montun iç etiketinde "70% ördek tüyü - 30% tüy" yazıyor. ördek tüyü kaz tüyünden daha mı dandik? bunu morhipo'ya şikayet etmeme gerek var mı?

-----
çok rica ediyorum "kuş tüyü almayın!!!" cılar yazmasın. hepsinden haberim var, evet ceset giyiyoruz üstümüze, ben de hoşnut değilim inanın üzülüyorum ama yukarıda da dediğim gibi lise 2'de bir mont aldım, hala üstümde, hiç eskimedi ve bugüne kadar bir kere üşütmedi. iyi ki de almışım. başka da kuş tüyü ya da gerçek deri bir eşyam da yok.

 
iyi olmuş bence, tamam lise 2'de bilinçsiz olarak almışsınız ama şu anda bilinçli olarak aldıysanız müstehak, isterseniz bir soralım ördeklere, "moruk sizin tüyler kaz hayvanlarına kıyasla daha mı dandik?" diye, ya da kaz bulup sorabilirsiniz, dikkat edin ama, "tıss"layabilirler.

amacınız "benim gibi yaşama hakkı olan hayvanlara sırf rahatım için eziyet edilmemeli" olmalı, öğrenmeye çalışın bunu, yararı olur :)
  • dirtysecretsofduyuru  (01.02.17 19:25:53) 
keşke amazondan daha ucuza alsaydın. north face,jack wolfskin ya columbia montları daha rahat alabilirdin bundan ucuza.

ürün güzelmiş güle güle kullansın.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (01.02.17 19:30:50) 
gereksiz pahalı bence. outdoor markalara bak.

bu arada şu meşhur kaz videosuna değinecem. bir arkadaşım var karslı, kazları var haliyle. ben hiç canlı yolan görmedim, niye yolunsun ki? tekrar tüy mü çıkacak sanki dedi. ben ona inandım. kazı canlı yolmak çok saçma değil mi?
  • cekilmis gayfe  (01.02.17 20:15:55) 
@cekilmis gayfe canlı yolunca daha diri mi oluyomuş güzel mi oluyomuş öyle bi şeyler...


  • pide  (01.02.17 20:18:34) 
diri olsa ne olur zaten iç malzeme oluyor tüyler, dışardan görüntü verecek olsan anlarım da değil. doldur geç


  • cekilmis gayfe  (01.02.17 20:24:34) 
duyurunun böyle ona buna duyar kasanlarla dolması bence artık bö dedirtti.

arkadaş kaz,kuş,ördek,tavşan tüyü ısınmak için iyi bir yöntem. bende istemiyorum hayvanlar zarar görsün, afrikalılar aç kalmasın, doğuda insanlar ölmesin, suriyede çocuklar anasız babasız kalmasın, güneydoğu asyada seks işçiliği bitsin vs. ama şuan bu cevapları vererek duyuru sahibinin duyurusunu amacı dışına çıkarıyorsunuz.

@istanbul kanatlarımın altında

bence iade et. 570 liraya ne montlar alırsın.
  • gliderpilot  (01.02.17 20:43:10) 
kuş, kaz tüyü olayına girmiyorum. alınmasa daha iyi olur tabii.

adidas'ın sizdeki montunun hangi model olduğunu tahmin edebiliyorum.

bunun ondan farkı bariz olarak görülüyor. orta kısmının malzemesi farklı, kolları çok ince. bunlar fotoğrafta da çok net. neden aldınız ki? pahalıymış da.

yerinizde olsam hemen iade ederdim.
  • filteria  (01.02.17 22:12:01) 
2 kat mont giyip üşümedin mi? valla büyük başarı asdfasf
kaz tüyü mont tişört üstüne giysen de sıcak tutuyor. gerçek kaz tüyü montla üşümen imkansız. kapiş?

  • cekilmis gayfe  (01.02.17 22:44:39) 
poların üstüne ne giysen sıcak tutar zaten. bende kolları suni deri kolej montu var onun içine polar giysem eksi 20'de ben de üşümem. lahana gibi giyinmek istemiyorum yahu kaz tüyü mont bu opsiyonu verdiği için iyi.


  • cekilmis gayfe  (01.02.17 23:06:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.