[]

Proje yönetimi ve node.js taraflı kod yazmak için macbook air almak?

Unix tarafında cloud serverların kontrolü, node.js, go gibi dillerde küçük geliştirmeler için sizce hangisi daha mantıklı? İyi bir pc alıp linux mu kursam yoksa hiç uğraşmadan macbookla mı devam etsem? Macbook Air işimi görür mü?

Özellikleri aşağıdaki gibidir.

1.6 GHz çift çekirdekli Intel Core i5 işlemci
2.7 Ghz'e kadar Turbo Boost
Intel HD Graphics 6000
8 GB Bellek
128 GB PCIe tabanlı flash depolama

Fikriniz nedir?

Teşekkür ederim.

 
11" macbook air'la bile isini halleden developer'lar gordum, sanmiyorum air'in yetersiz kalacagini.


  • hjarteblod  (01.02.17 14:33:23) 
kucuk gelistirmeler node.js ve go icin macbook air i5 ve 8GB bellek yeterli olacaktir. Bu tarz diller icin bellegin ve islemci zamaninin yaklasik yarisi kullanilacaktir ve ciddi bir yavaslama yasamazsin. Sadece yuksek matematik hesabi yapan kodlar icin islemci zorlanacaktir, o zaman i7 iyi bir secenek olabilir, ama bu tarz matematik hesaplari yazilan kodun genelde kucuk bir kismini olusturuyor.

Ama eger ilerde iphone ve android gelistirme dusunuyorsan, veya java, ozellikle mobil cihazlarin emulatorleri icin 16GB ram ve i7 cok daha rahat ettirecktir. Cunku bilgisayarda iphone veya android emulatorler 6GB gibi bellek kullaniyor ve derleme nedeniyle de islemciyi zorluyor. rahat calismak icin de bellegin %25 lik kismini isletim sistemine, IDE ve diger programlara birakmak iyi oluyor. Bir de ayrica C# ve Java gibi diller kulanirsan bol bol compile yapman gerekecektir bu nedenle i7 islemci iyi olabilir. ama bu tam kapasite sadece derleme sirasinda kullanilir, programin calismasi sirasinda cok ciddi matematik hesabi yok ise ciddi bir yavaslama hissetmezsin.
  • emrahday  (01.02.17 14:43:47) 
Merhaba,

MacBook Air (13-inch, Early 2015) bir alet aldim.

1.6 GHz Intel Core i5
8 GB 1600 MHz DDR3
Intel HD Graphics 6000 1536 MB

Gercekten canavar gibi calisiyorum su an. Hic uzmedi beni kendisi.

Tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ediyorum.

Sevgiler.
  • bedbed  (13.02.17 03:10:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.