[]

Ölüm aylığı kesilir mi

Kasım ayında vefat eden annemin ölüm ayını Ocak ortası gibi bağlattım.
Birikmiş maaşını aldım. Malum sigortalı bir işe girene/evlenene kadar alabiliyorum bu maaşı.
Sorum şu:
Şubat ayı boyunca sürecek 1 aylık bir işe girsem ve bu işyeri 1 günlük sigorta girişi gösterse, yine de o aya ait tüm emekli maaşı mı yanıyor?

 
Bir yakınımın tanıdığına alo 170 miydi ssk nın hattı neyse orayı aradığında şey demişler. O babası üzerinden alıyordu. Eğer babanız bir yerde 15 seneden fazla çalıştıysa kesilmez demişti. Bir arayın isterseniz orayı bilgi veriyorlar.

Bu arada başınız sağ olsun.
  • matilda  (01.02.17 13:09:37) 
sgk'dan alıyorsan bir günlüğüne bile girsen kesilir.


  • sir gawain  (01.02.17 13:10:26) 
-Ölen sigortalının çocuklarının

Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaya başlamaları,

Kendi sigortalılıkları nedeniyle taraflarına gelir veya aylık bağlanması,

Evli olmayan kız çocuğu evlendiği takdirde

diye yazıyor.

limonlu cola, mesela annem sgk lı ise farklı kurum mümkün değil galiba? şirket falan açmadığım sürece, öyle mi?
  • xlero  (01.02.17 13:22:02) 
tamam şimdi daha netleşti kafamda, teşekkür ederim.
ben memur olup emekli sandığına bulaşmadığım ya da şirket falan açıp bağkur'lu olmadığım şartlarda alamıyorum yani ölüm aylığını.

bir de şöyle yazıyor zaten sık sorulanlar'da

2-   4/a’ya (SSK) tabi olarak çalışıyorum. Emekli Sandığı yetim aylığı alabilir miyim?
 
Vefat etmiş olan kişinin hizmetinin 10 yıldan fazla olması halinde 4/a’ya (SSK) tabi çalışan kız yetimlere, 5434 sayılı Emekli Sandığı kanununa göre aylık bağlanabilir. Erkek yetimlere ise malul ve muhtaç olmaları halinde aylık bağlanır. Vefat etmiş olan kişinin hizmetinin 5 ila 10 yıl arasında olması halinde 4/a’lı (SSK) çalışan kız ve erkek yetimlere aylık bağlanamaz.
  • xlero  (01.02.17 14:12:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.