[]

bilişimciler bakar mısınız..

1) bilgisayar ağ sistemleriyle ilgili, gerizekalıya anlatır gibi anlatan bir türkçe kitap tavsiyesi rica ediyorum. seviyemi anlamanız açısından şunu söyleyeyim; "DHCP" diye bir kavramın bırakın anlamını, varlığını bile bugün öğrendim.

2) yine linuxla ilgili, yine for dummies tadında bir kitap tavsiyesi rica ediyorum.

teşekkürler.

 
bu işin en güzel yanı kitapçıların bilgisayar kitapları bölümüne gidip anlatımını beğendiniz kitapları kendiniz seçmeniz. zaten sizin seviyenize ait olan kitapları
adından size hitap ettiğini anlayacaksınız

  • cirkinkizyokturazvotkavardir  (01.02.17 12:10:56) 
@cirkinkizyokturazvotkavardir;

aynı fikirdeyim ama bazen kitabin ismiyle içeriği birbirini tutmuyor. o sebepten sordum.
  • freeze  (01.02.17 12:18:44) 
Türkçe kaynak sayısı en az alanlardan birinden bahsediyorsunuz malesef.Zaten toplasanız 5-10 kitap vardır onlarıda ben bir ara incelemiştim.Çoğu gerçekten çöp.Üç beş bir şey öğrenirsiniz elbette o kitapları okurken ama o paraya değer mi emin değilim.
Lisanstayken 2 türkçe kaynağım vardı.Biri; Network Veri Haberleşmesi Uygulamaları / Cisco ve Lucent Ağ Cihazları. Fakat başlangıç için pek yeterli değil.
Öncelikle herhangi bir türkçe kitabı alıp başlangıç seviyenin bir tık üstüne çıkın.Bunun için Demir Öner hocanın kitabı vardır Bilgisayar Ağları diye.Bu sizi belli seviyeye getirecektir.
İngilizce kaynak için "Linux Network Administrator's Guide ".

Son olarak bir tavsiyem var size.Her şeyi ama her şeyi merak edip araştırın.Mesela bir paragraf okudunuz bir yeri anlamadınız."Amaan boşver anlamasamda olur" demeyin.Örneğin modemin ağa bağlanan herkese otomatik ip atamayı nasıl yaptığını araştırsanız bile bir çok protokole bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.Bunlardan biride dhcp'dir.Mesela o zaman bir ip havuzundan (max-min olarak kısıtlanmış) ip aldığını öğrenebilirsiniz.
  • bu_ne_bicim_nick  (01.02.17 12:21:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.