[]

Yapanlar chia pudding'i nasil yapiyor?

Ilk seferinde yaptigimi tutturmustum ama ondan sonraki uc seferde olcuyu degistirmeme ragmen beceremedim. Bildigin sivi oldu, sut iki gram katilasmadi. Normalde de muhallebiden hafif sivica kivamda oluyor ama dunden beri sutle ayni kivamda. Iki kasik chia tohumu, 200 ml sut. Sutu yagsiz kullandim diye mi oldu, nasil yapiyorsunuz?

(Tikler gecikebilir ama gelecek)


 
ben blenderda muz ile soya veya badem sütünü karıştırıyorum. hayvansal sütle hiç denemedim. daha sonra chia atıyorum içine. kakao koyabilirsin 1 çay kaşığı falan mesela, tatlandırmak için. sonra dolapta 4-5 saat bekletiyorum. çok katı olmuyor zaten ama tohum biraz çeksin, dolapta bekledikçe katılaşacaktır. imkanın varsa, bitkisel sütle yaparsan daha çok faydasını görürsün. afiyet olsun :)


  • mrsmoon  (01.02.17 02:17:01) 
İki gün bekledim öncekini, bu da dün akşamdan beri dolapta katılaşmadı hala. Sütün sıvılığı olduğu gibi duruyor. Tarif için sağ ol ama blender'ım yok. Olduğunda denerim artık.


  • aychovsky  (01.02.17 02:19:40) 
Tohum az geliyor olabilir ya da iyi karistirmiyor olabilir misin? Ben olculu yapmiyorum, goz karari koyuyorum o yuzden olcu veremeyecegim ama sebebi bir tek bu geldi aklima. Pudingimsi kivami alana kadar karistirmak onemli. Ne zaman az karistirsam dibe pudingimsi kisim cokuyor, ust tarafi hala sivi sivi sut kaliyor.


  • yuzır  (01.02.17 02:23:25) 
Bir bardak süte iki kaşık chia tohumu ekliyorum ben sade yapacaksam. Bir de ilk 1 saat oda sıcaklığında bekletiyorum ara ara karıştırıp. Sonrasında buzdolabina atıyorum.

Muz ile yapacaksam (ki blender gerekmiyor) bir muzu eziyorum, 3-4 kaşık chia tohumu, 1.5 çay bardağı süt, 2 tatlı kaşığı kadar da kakao ekliyorum. Bundan 2 cup çıkıyor. Yine aynı şekilde 1 saat dışarda beklettikten sonra dolaba atıyorum.
  • fraise  (01.02.17 02:23:53) 
ölçüler aynı gibi, yağsız olması etkilemiş olabilir
benim de her zaman tutmuyor, ama yarım saatte bir çalkalamak çok önemli.

  • red g  (01.02.17 02:58:37) 
Ablam yoğurtla ve muzla yapmış çok güzel olmuştu. içine badem kırığı da koymuş.


  • innerbliss  (01.02.17 08:49:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.