[]

ingilizce bilmek devlet dairelerinde neden önemsiz

nedir bu cahilliğe övgü anlamıyorum eskiden yabancı dil puanının kpss üzerinde bir etkisi vardı en azından şimdi onu sıfırladılar. kpss alan bilgisinde dil olmadan 80 üstü almam imkansız geçen sene öylesine girdiğim kpssden 86 puanım olmuştu dil sayesinde şuan o imkansız. dil ile sadece dışişleri alıyor o da en az 85 üstü istiyor ve yukardan aşağıya loto gibi sıralama yapıyor. bu devlet bana karşı napacağımı bilmiyorum ingilizce eğitim veren çoğu üniversitede kpssdeki gibi ezbere dayalı eğitim yok o yüzden ösymnin yaptığı bu değişiklik hoş olmadı. 84 ydsyi nisana kadar 90 üstüne çekebilir miyim. olmadı toefl deneyecem de o daha da zor iyice saçmaladılar yani.




 
@vegas bir dil bir insan lafını da mı duymamışlar bence saçma olmuş zaten kpss garabet bişey ful ezber sadrazamdaki kıl sayısını soruyorlar resmen yani buna inekleyen adam memur olunca da pinekler. hiçbir dünya görüşü falan da olmaz. anlamıyorum devle böyle adamlar mı istiyor da ösym böyle değişiklikler yapıyor.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (31.01.17 23:58:54) 
Abim öğretmen işine yarıyor valla, sağ olsunlar 27 lira maaşı arttı.


  • Apocalypse  (01.02.17 00:03:24) 
özelde de kıymeti yok ki. eğer dil üzerine değilse iş hiç kıymeti yok.


  • uyuya kalip kavimler gocunu kaciran adam  (01.02.17 00:05:21) 
Ulke eskiden de iyi degildi, KPSS'yi elestirirdik ama simdi ona bile razi oluyoruz. Su anda "ne gerek var" zihniyeti ne yazik ki ulkeyi yonetiyor (siyasilerden soz etmiyrum onlari secenler zaten yabanci dile ne gerek var diyenler).


  • Traveller  (01.02.17 00:06:08) 
yabancı dilin kpss'de sana avantaj sağlamaması seni gıcık etmiş anlıyorum da.

devlet dairesinde, belli bakanlıklar ve mevkiler hariç, bir anlamı olmayan ingilizce'nin kpss'de etkisinin olmamasını cahilliğe övgü bu ne rezillik diye etiketlemek de mantıksız.

sıradan bir kurumdaki sıradan bir memurdan yaratıcılık, geniş dünya görüşü falan beklemiyor kimse, olması da şart değil. olsa iyi de o bireysel bir özellik.

on numara beş yıldız ingilizce bilip de asosyal, düz, fikirsiz bir yığın adam da var yani. sinirlenmişsin de, bu çok da skandal bir düzenleme değil (kpss 'de yabancı dil etkisinin kalkması) o kadar vizyoner kişi zaten ben memur olmak için yaratılmışım, ideal bir meslek diye bakmaz, bakıyorsa o da garip.

pinekleyen adam her yerde pinekliyor. muhteşem ingilizcesi olup da iş savsaklayan, mesai dolduran bir ton tip de var. şahsını bilmem de o bir ölçü değil yani.
  • wilhelmwasmuss  (01.02.17 00:08:41) 
@wilhelm zaten kariyer memurluğu için diyorum düz memurluk için zaten bir etkisi yoktu. yani sadece dışişleri midir dilin gerekli olduğu kurum dışişleri kpss şartnı kaldırıp yds ile adam alacam deyince kalktı tamamen dilin etkisi. hayır zaten kurumlar çok az dil puanı istiyorlar bi de kpssde etkisi sıfırlanınca ingilizcesi iyi olan ve devlette kariyer yapmak isteyenler mağdur oldu bunun savunulacak bi tarafı yok.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (01.02.17 00:14:42 ~ 00:15:52) 
yds yi ayri isteyecekler goreceksin.


  • blue eyes white dragon  (01.02.17 01:34:19) 
devlete hem liyakat hem ahlak olarak vasat insan lazım.


  • taksici milletin efendisidir  (01.02.17 02:05:54) 
özelde çalış?


  • sanguine mcqaer  (01.02.17 04:14:02) 
Cumhurbaşkanı bile ingilizce bile bilmeyen ülkede gayet normal.


  • nothing in my way  (01.02.17 14:57:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.