[]

Bahcede zincirli bi kopegimiz var

Ust komsunun kopegi. 2 ay once almislar, hapis hayati yasiyor kopek. 2 metrekarelik bi alanda, hareket edebilecegi bir alan yok. Agliyor surekli, gelen gecene havliyor. Iri de bi kopek coban kopegi gibi bilmiyorum cinsini. Elimden geldigince ilgi gosteriyorum, seviyor da beni. Korkutucu bir irilige sahip olmasina ve yapayalniz yasamasina ragmen insan canlisi. Sevilmek istiyor sadece. Hapis hayatina mi mahkum bu can? Ne yapabilirim onun icin hangi kurumlara basvurabilirim? Sokakta yasasa su halinden daha iyi degil mi? Tasmasindan kurtarabilirim aslinda, gece vakti kimse gormeden salsam mi hayvani diye de dusunmuyor degilim ama yakalanirsam kiyamet kopar. Daha yasal yollardan ne yapilabilir?




 
once sahipleriyle gorusun yeni yuva aramaya ikna edin. sonuc alamazsaniz orman ve su isleri mudurlugune ulasin. sahipli kotu bakilan hayvanlarla onlar ilgileniyor. para cezasi ve hayvana el koyma durumu oluyor. tabi sonra barinak. o yuzden bi taraftan da yuva ararsaniz cok super olur.


  • pide  (31.01.17 23:03:59) 
Sahipleriyle gorusmek vakit kaybi. Hayvan sevgisi yok, kopegi orda tutmalarinin tek sebebi tavuklari korumak. Nasil koruyacaksa. Bagli zaten hayvan. Bir iki kez tepkilerini olcmek icin yazik bu kopege de usuyordur bu sogukta yapayalniz yasiyor dedim. Umursamaz tavirla usumez, mamasini suyunu veriyoruz dediler. Benden baska ilgileneni yok hayvanin. Tek yaptiklari sabah aksam mama ve su vermek. Demek istedigim nasil bir sikayette bulunabilirim? Hayvana el koyarlar diyorsunuz, gidecegi yer barinak. Eski hayatini bile ozleyebilir. Barinaklarin durumu ortada.


  • lionel andres  (31.01.17 23:13:48) 
bence hiç karışmayın. adam alalı 2 ay olmuş daha. ağlama meselesini sahibi ile görüşün. onlar dikkate alacaklardır.


  • gotic  (31.01.17 23:15:36) 
laftan anlamiyorlarsa sikayet ederim diye acikca soyleyip sikayet de edin. haberleri olmadan yuva bulsaniz calinmis numarasi yapsaniz mesela, tekrar baska kopek alma ihtimalleri var. yine bi cana yazik olacak. ceza geleceginden korkup yuva ararlar ya da aramanizi kabul ederler.


  • pide  (31.01.17 23:17:46) 
ara ara gezdirsen izin alip. ciftlestirmeye falan kariya gotursen.


  • partizan  (01.02.17 01:34:14) 
sokakta olsa daha iyi degil bence.. bunu sahiplendirseniz, yerine tekrar alacak kopek. tavuklari sikayet etseniz? hem yasaklanmamis miydi zaten?
bir de bence de alip gezdirmek en iyi cozum gibi duruyor. kopege cigneme kemigi alabilirsiniz.

  • bir varmis bir yokmus  (04.02.17 15:37:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.