[]

müzikle uğraşan amatör ve Profesyoneller

Profesyonel arkadaşlara sorum;

trt müzikteki vokalistler veya herhangi bir müzik aleti çalanlar gerçekten iyiler mi? doğa için çal'ı ben normalde amatör falan zannederdim ama meğerse oradakilerin hepsi aslında popüler olup benim cahillikten bilmediğim insanlarmış.

bu soruyu müzikle ilgilenen Profesyonellere sorma sebebim bu işin içinde olmalarından dolayı.

*******

amatör arkadaşlara sorum ise; geçen nerede olduğunu hatırlamadığım bir video izledim. sokakta müzik çalan bir gruba bir çocuk gelip Orkestra şefliği yapıyor grupta çocuğa ayıp olmasın diye hareketlerine uyum sağlıyordu ve dur komutu geldiğinde duruyorlardı. amatör oldukları belliydi grubun.

genel olarak notasız mı çalıyorsunuz nedir tam olarak? notaları ezbere çalsanız böyle durumlarda insan unutmaz mı mesela?

 
trt müzikte hangi programda nerede çıkanlardan bahsettiğine göre değişir.
trtnin kendi sanatçıları ise elbette iyiler kendi dallarında. yıllarca kuruma hizmet vermiş müzisyenler..
doğa için çal, az çok işinde ünlü olanların dahil olduğu bir klip serisi idi.
aklı selim hiç bir müzisyen, orkestra şefliği yapan birine ayıp olmasın diye bakmaz bilgin olsun. orada senin algılayamadığın zibilyon tane şey dönüyor. orkestra şefinin elleri bir done verirken, belki gözleri ile bambaşka bir olayı haber veriyor olabilir. hatta duruşu bile bambaşka bir şeyi söylüyordur, bunu ancak o orkestra şefiyle prova yapmış müzisyen anlayabilir. ayrıca hangi videodan bahsettiğini bilmiyorum ama, genelde orkestra şefinin olduğu klasik müzik icra eden orkestralar, öyle pek amatör olmayabilirler dikkat etmek gerek :)

bu arada sruyu tekrar okudum, çocuktan kastın bildiğin çocuk ise eğer, ve sırf hadi oynasın çocukcağız diye orkestra şefi yerine koymuşlarsa evet, ayıp olmasın diye o yönetiyormuş gibi çalıyor olabilmeleri mümkün. bu durumda sadece tempoyu, başlangıç ve bitiş zamanını şeften alıyorlar, geri kalan herşeyi daha önce yaptıkları provalara dayanarak yapıyorlar.
işin ezber kısmına gelince, yine videoyu bilmiyor olmama rağmen, oyuncunun koskoca tirad hatta 2 saatlik tiyatro oyunu ezberleyebildiğine göre, bir videodaki müzik parçasında kendi çaldığı partiyi ezberlemesi çok da garip olmasa gerek...

not: aslında en iyi yorumu videoyu izledikten sonra yapabilirim...

not2: her iki soruyu da profesyonel müzisyen olarak yanıtladım bir mahsuru yoksa, zira ikisi de amatörlerin bilme ihtimali olmayacağı şeylerdi...
  • jeanluc  (31.01.17 23:31:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.