[]

gitar alıyorum (fotolu)

şu iki gitar için arkadaşla anlaştık sayılır. 400'ü şimdi 400'ü yazın vereceğim 800'den. ne diyorsunuz? akord cihazı ve el kitabı da mevcut. aracı bulamazsam kargo parasını da ben karşılayacam ama o fazla tutmaz sanırım. en kötü muavine 20-30 bişey verip izmire giden bi otobüse sokar, 30 fazla atarım hesabına.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com (amfi)
i.hizliresim.com

 
izmir'desin ve kargo ile gitar alıyorsun? bence kötü bir alışveriş totalde.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.01.17 21:14:23) 
neden anlamadım?


  • isimsiz uye  (31.01.17 21:32:29) 
calip denemeden asla gitar almazdim.


  • hopeless  (31.01.17 21:38:44) 
kargoya verdirme sakın telef olur. otobüsle zarar görmeyecek bir yerde falan getirtirim dersen bilemem ama garantisi yok.

profesyonel değilsen, pek de denencek bir şey yok bence... ben buradan bir arkadaştan, hiç denemeden aldım, sorun yaşamadım. amatör bile değilim o ayrı.
  • late viper  (31.01.17 22:04:57 ~ 22:05:25) 
şimdi bence asıl olay kötü bir alışveriş oluşu. e izmir'de çok daha iyi şeyler bulabilirsin bence. klasik gitar niye alıyorsun mesela elektro gitar ile beraber? dandik bir elektro gitar alıp neden giriş-orta seviye denilebilecek bir amfi alıyorsun? yapıştır 600-700 liranı güzel bir gitara bir de ses çıkartacak bir amfi al bence.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.01.17 22:10:24) 
@palve, elektro fiyatları genellikle çok yüksek. 600-700e ortalama üstü bulmam zor gibi geliyor. bu elektro güzel değil mi? bikaç arkadaşa attım çok beğendiler, neden dandik dedin ki hocam? bilmediğimden soruyorum ama başlamaya baya bi hevesliyim


  • isimsiz uye  (31.01.17 22:22:41) 
klasiği öğrenmek için alıyorum daha çok. ondan başlanılması öneriliyor


  • isimsiz uye  (31.01.17 22:25:01) 
Öncelikle şu, "öğrenmek için klasik gitarla başlanmalı" şehir efsanesinden kurtulmak gerek. Öyle bir şey doğru değil, gerekli değil. Hangisini öğrenmek istiyorsan ondan başlayabilirsin ve bu daha doğru olur.

İkincisi, Cort gitarlar çok da kötü değildir; en büyük sorunlarından biri tel yüksekliğinin fazla olmasının yeni başlayanlar için zorlayıcı olması denir ki bence o kadar abartı bir durum da yok.

Üçüncüsü, denemeden de gitar alınabilir, hele ki profesyonel değilsen. Taşlanmadan önce netleştireyim: Önce o modeli kendin başka bir yerde deneyebilirsin. Sahibinden gibi siteler üzerinden güvenli alışveriş ile riski bir nebze azaltabilirsin. Mutlaka gitarın yakından fotoğrafını iste. Sapın arkasındaki seri numarasına bak, orada gitarın yılı da yazar, çok çok eski olmasın. Tonu oturur diyen arkadaşlar da olabilir ancak ben inanmıyorum fazla, dahası öyle olabilmesi için güzel ellerde uzunca yıl kalmış, bakımlarının yapılmış olması gerekir ki bu çok nadiren rastlanır. Perdelerine de bak bu yakın fotoğraflardan ki hem klavye de hem de perdelerde aşınma var mı görürsün.

Özet olarak, klasik gitarı öğrenmek için alıyorsan boşver, o paraya ya daha üst model gitar almaya bak ya da güzel amfi al. Yakın fotoğraflarından gitarı incele, aracı siteler gibi bir şey üzerinden almaya çalış, illa ki uzaktan alacaksan. Otobüse falan verme; kırar atarlar.
  • skooma  (31.01.17 22:36:10 ~ 23:10:09) 
siyah var 150 tl ye amfiyle beraber vereyim izmirde sana . az biraz boyası çıkık. ama idare eder. resim istersen yarın ancak . arabada gitar.


  • illegalstar  (31.01.17 23:56:24) 
hakkaten ha. çöp gitarları bile ne kadar pahalıya satıyor millet. resmen gitar yok alacak başka. ama klasiği kesinlikle alma.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (01.02.17 01:25:22) 
@skooma'nın 1. ve 2. dediklerinin tamamına katılıyorum.

ancak ben olsam kargoyu geçtim yanımda bir bilen olmadan -ya da alacağım kişi güvendiğim biri değilse- tek başıma bile gidip almazdım.

adı elektro olsa da en dandiğinden en kalitelisine bu enstrümanların hepsi ağaçtan yapılıyor. aynı markanın aynı model iki gitarı arasında bile ton farklılıkları olabiliyor. bunlar belki çok ayrıntı şeyler ama, özellikle 2. el alacağın -0'larda bile denk gelebilirsin- elektro'larda hiç ummadığın problemlerle karşılaşabilirsin.

elektrik aksamında sorun olabilir (jak girişi, volume-ton potansları, manyetik switchleri v.s.), tremolo yaylarından ötürü devamlı akort bozulması sorunu olabilir ya da en kötüsü truss rod'la düzeltilemeyecek konumda sap ayarı bozulmuş olabilir.

yanında anlayan biriyle almaya gidersen eğer, bu dediklerimi gitardan anlayan biri gitarla 5-10 dakka zaman geçirdiği anda farkeder. başlangıç seviyesinde olan birisinin sorunlu bir gitarla bu işe başlaması moralini bozmak ve zaman kaybından öte bir şey vermez ne yazık ki.

bir de, o amfiyi sakın ola ki alma. kötü, yan sanayi amfiler (ampeg markasının çakması sanırım) çıkardığı çamur seslerle bu işe başlayan pek çok insanın azmini kırar. sana başlangıç olarak önereceğim amfi roland micro cube olabilir mesela.

özetle amacın elektro ise klasik gitar'ı alma. o amfiyi de alma. gitarı alabilirsin ama bilen birinin muhakkak denemesi lazım. müzik hayatında başarılar dilerim:)
  • makbur  (01.02.17 01:26:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.