[]

Öfke kontrolünüzü nasıl sağlıyorsunuz?

Ben sağlayamıyorum. Öfke kontrolüm sıfır ve kendimi tutamıyorum. Normalde sakin bi insanımdır ama bi kıvılcım yetiyor bazen sinirlenmeme. Ya resmen çıldırıyorum elime adam verseler öldürebilirim. Geçen google da arama yaparken boyutlandırma yapamadım görsellerde diye sinir krizi geçirdim resmen. Sıktı artık bu durum




 
öfkelenmenin nedeni, çok büyük olasılıkla, öfkelendiğiniz şey değil, bir başka nedendir.

öncelikle, bu nedeni bulup, onu ortadan kaldırmak, yerinde olacaktır.

o nedeni bulmak için de kendi iç dünyanızda çalışma yapmaniz gerekir.
  • for the record  (31.01.17 13:10:05) 
zorlayarak olacak bir şey değil. öfkelendiğin için kendine zarar verdikçe, öfkelenmemen gerektiğini vücut öğrenecek.
yani sen psikolojik ve fiziksel bedel ödedikçe, vücut terbiye olacak.
yoksa telkinle kazanılacak bir özellik değil.
  • cedex  (31.01.17 13:10:12) 
Bilgi ve mantıkla. Önce kendini tanımak ve öğrenmek gerekiyor. Tarafsız bir gözle, hiç tanımadığın yabancı birini öğrenir gibi ve yargılamadan eleştirmeden tanıyıp öğrenmek.

Sonra biraz psikoloji ve bulunulan kültürün kodlarını öğrenmek gerek. Toplum niye böyle yapmış, düşünce tarzı neymiş...

Sonra kendini nasıl görmek şstiyorsan o yöne doğru barışçıl yollar edinmeye çalışmak gerek. Nasıl davranırsam şöyle sonuçlar edinirim, nasıl hissedersem şöyle şöyle davranırım, nasıl düşünürsem şöyle şöyle hissederim gibi.
  • yaren  (31.01.17 13:10:58) 
@krem peynir, aslında derinlerde çok büyük şeyler var ama onlar için ciddi bi terapi gerekiyor ve terapi için de para :(
ama bunlarla ilişkisi olduğunu sanmıyorum o durumların

  • matilda  (31.01.17 13:16:11) 
Ben savunma sporuna gidip rahatlıyorum. Bir yıl falan oldu ben başlayalı. 5 ayda ileri seviyeye geçmiştim ve sonrasında bir olay olsa bile ya bi vursam diye değil de sakin kalmayı öğreniyorsunuz.


  • jazzabel  (31.01.17 13:27:21) 
Ben çok sık olmasa da saçma sapan bir şeye öfkelenip kriz çıkarabilen bir insanım. Öyle durumlarda (genellikle karşımdaki kişiye öfkelendiğimde) hemen ortamdan uzaklaşıp kendi kendime bir şey atarak/kırarak sakinleşiyorum. :D


  • rusyalı kozmonot  (31.01.17 13:43:31) 
Seni çok iyi anlıyorum ben de yaşıyorum anlattıklarını. Bu yüzden 2 sene önce öfke kontrol terapisine gitmiştim o kadar para verdim ve hiç ama hiç bir işe yaramadı. Sadece sana kendini tanıtmaya çalışıyorlar ve kontrol manyakliginin mantiksizligini anlamanı bekliyorlar. Ben tavsiye verecekler sanmıştım asla tavsiye vermiyorlar. Sonuç olarak terapi alsan da almasan da kendi kendine çözmen gerekiyor.


  • betsy  (31.01.17 13:48:09) 
Genetik bir yatkınlık varsa bilemem fakat gereksiz ayrıntılarla çevrelenmiş insanın sinirlenmemesi zor. bu yüzden önem sıralaması yapman daha doğru. mesela gereksiz kişilere sinirlenme. onları sağda solda dolanan, işe yaramazlar olarak sınıflandır. bu sıralamada sinirlenmen gereken ilk şeyleri belirle. diğerlerini çöpe at. gurur yapma.


  • silver apple  (31.01.17 13:56:04) 
"sakin ol, öfkelendiğinde eline bir şey geçmeyecek" diyorum.


  • yirmisantim  (31.01.17 15:01:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.