[]

Konut sigortası yaptıracağım, neye dikkat etmeliyim?

İki sene önce evime hırsız girdi ve televizyonumu çaldı. Yeniden tv aldım ve böyle bi olayı tekrar yaşamam durumunda en azından zararımın karşılanması için konut sigortası yaptırmak istiyorum. Çok bilgim yok ama sanırım hırsızlık konut sigortası kapsamında oluyor. Tavsiye deceğiniz bir sigorta var mı ve nelere dikkat etmeliyim?




 
Konut sigortaları genellikle paket olarak satılıyor, tek tek teminat belirtmene gerek kalmıyor.

Evdeki elektronik eşyaların çalınması gibi bazı bozulma hallerini de karşılayabiliyor sigorta. Mapfre sigortadan yaptırıyorum, memnunum.
  • cakabo  (31.01.17 12:10:08) 
büyuk sigorta şirketlerinden yaptır. axa, mapfre, ak sigorta vb.

teminatları tek tek oku. eşya ne kadar, asistans hizmetleri (çilingir vb) var mı bak. bir tesisat sorunu olduğunda para mı ödüyorlar, kendileri sdam yollayıp yaptırıyorlar mı kontrol et.

birden fazla acenteyi birbirine kırdır, en iyi fiyat verene yaptır. tanıdığın acente yoksa yeşillendir, benim yaptırdığım yerin telefonunu vereyim.
  • babilbaligi  (31.01.17 12:36:53) 
Axa'dan evim paket poliçesi yaptırıyorum üç yıldır, memnunum. Hırsızlık, yangın, deprem, sel, tesisat hasarlari, cam kırılması vb. Birçok risk poliçe içinde bulunuyor, teminatını siz belirliyorsunuz. Ücretsiz çilingir, tesisat tamir vb. Hizmetleri de oldukça faydalı.

Öncesinde Anadolu sigortadan yaptırmıştım, ondan da memnun kalmıştım. Ama Axa gerçekten zor durumlarda "iyi ki" dedirtiyor insana. Bu yüzden Axa evim paket poliçesine bir bakın derim.
  • md11  (31.01.17 15:11:45) 
Mesela televizyonum çalındı, sigorta tamamını karşılıyor mu? Verecekleri tekliflerde eşya teminat bedelini 10.000 TL olarak beyan ediyorum. Zaten evde tvden başka çalınacak değerli bişey yok.


  • armada  (31.01.17 15:31:59) 
Poliçede muafiyet oranı olur genellikle.
%10 muafiyet olursa %90'ını karşılar.

Bu arada 10.000 TL eşya bedeli hasar durumunda hesaplanıp 10.000 TL üzeri tespit edilirse bir de eksik sigorta uygulanır. O yüzden tutarlar konusunda olabildiğince tutarlı davranmakta yarar var.
  • cakabo  (31.01.17 17:26:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.