[]

saatlerin değiştirilmesi

Merhaba,
Saatlerin değiştirilmesi uygulamasının siyasetle alakalı olmasının, ve Müslüman inancına sahip olanların yaşam standardına mecbur bırakılmak amacında ve karşı fikirli insanların moralini yüksek tutmanın zorlaştırılması dışında bi sebebi olduğunu düşünen var mı acaba? Merak ediyorum, başka bir mantıklı sebebi varsa öğrenmek isterim, zorla kendimi inandırmak isterim.



 
sabah namazına gitmeye kalkarsan işine geç kalıyorsun. hani öyle bir niyet varsa bile onu da becerememişler kanımca.


  • zgrydn  (31.01.17 09:37:30) 
akp hukumetinden bahsediyoruz. yani para > din. bu durumda daha cok isik yakmamiz ve elektrik uretmemiz isteniyor. amac bu. muhtfemelen canimiz kanimiz berat albayrak'in fikri bu.


  • hopeless  (31.01.17 09:41:23 ~ 09:43:53) 
Kızmayın ben de muhalifim de beni hiç etkilemedi bu saat işi. Niyetin iyi olmadığına da eminim tabii. Nasıl bu kadar eminim? Çünkü lafa değil icraate bakıyorum.

Onun dışında ben kendimi islamiyete itilmiş de hissetmiyorum.
  • bir ileti paylastim  (31.01.17 09:49:50) 
islamiyet'e itilmek değil de, ezanın şiddeti ile uyandırılmak vardı, şimdi karanlıkta işin başına oturmak için ezan sırasında uyanık olmak gerekiyor mesela.
Hiçbişey olmasa, "insanların topunun moralini enerjisini çökertecek ne yapabiliriz" diye düşünülse, en başarılı cevap bu olurdu diye düşünüyorum: en pratik, en hızlı sonuç, en yüksek yüzdeli dönüşüm oranı.

Bi de şeyi merak ediyorum,uluslararası ticari ilişkilere nasıl yansıdı bu? Saatlerimiz ortadoğu ülkelerine ayarlandığına göre, psikolojik olarak "biz doğu= müslüman center = kötü batının karşıtı bir coğrafyaya daha yakınız algısı oluştu mu? Böyle bi geri dönüş/ deneyim yaşayan oldu mu acaba iş ilişkilerinde?
  • neynep  (31.01.17 10:06:00) 
yıllardır aynı geyik bıktı artık

saatler değiştirildiğinde "yok ne gerek var" "sanki çok tasarruf ediliyor" "bi tek değiştiren biz kaldık" "mum dönemleri geçti" "boş boş işler" geyikleri dönerdi her yerde tamam değiştirmeyelim dendi şimdi saçma sapan başka teoriler türedi.

hemen yaftalayacaklara: hükümet yanlısı falanda değilim.
  • basond  (31.01.17 10:09:46) 
Öncelikle; muhalifim.

2017'ye girdiğimiz ve enerji tüketiminde ampüllerin çok çok minimal bir etkiye sahip olduğu dünyada, yaz saati uygulaması diye bir şeyin halen var olması gerçekten çok saçma. Tüm dünyada yaz-kış tek saat olmasını destekliyorum ben. Ancak...

Türkiye'nin yaptığı gibi yaz saatini esas almak da saçma oldu. Sabah gün doğmadan uyanmak kışın büyük ızdırap. Bu mantığa göre kış saatinin tüm yıla yayılması gerekirdi.

Öte yandan; Türkiye hükümetinin, benim düşündüğüm gibi "artık bu çağdışı kararı kırmak adına dünyaya öncülük edelim" düşüncesinde olduğunu da düşünmüyorum. Sebep siyasiyse bile çok saçma, zira orta doğu ile bir saat daha az ya da Avrupa ile bir saat daha fazla fark olması gerçekten de hiçbir şeyi değiştirmiyor.

@Cesario'nun söylediği "daha çok tüketim, daha çok vergi"den başka sebep aklıma gelmiyor.
  • long live rock n roll  (31.01.17 11:51:28) 
Elektrik harcaması +1


  • fotrsapka  (31.01.17 12:14:18) 
Elektrik harcaması artırılarak para kazanmak? Hani sanki yasa dışı yollardan kazanamayacakmış gibi? Bu kadar küçük hesaplar yapılmış olabilir mi ya (yakışır tabii ki, ama ilk defa düşündüm bu ihtimali)


  • neynep  (31.01.17 12:57:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.