[]

evet ve hayir meselesi nedir tam olarak

facebookta, sozlukte haberlerde falan goruyorum hala olayi anlamadim. kisaca ozet gecse biri?

edit: yurtdisinda yasiyorum, gundemi son 2-3 yildir hic takip etmiyorum. referandum icin oldugunu biliyorum elbette ama evet cikarsa ne olcak hayir cikarsa ne olcak diye sormak istemistim.

edit2: korkmayin, turkiye vatandasligim yok oy kullanmiyorum

 
kafanı kuma gömüp mü yaşıyosun napıyosun anlamadım? hani başka bi ülkede yaşıyo olsan bile türkiyeyle ilgili iki haber görsen biri referandum son zamanlarda.


  • nundu  (31.01.17 05:13:00) 
trt'de erkan yolaç sunuyor.


  • Ufuk  (31.01.17 05:21:03) 
  • for the record  (31.01.17 09:07:50) 
Sdfghsjasdha İsveç - Norveçte yaşıyosun zaar :) Cevap da vereyim. Başkanlık Referandumu var


  • jamalbsf  (31.01.17 09:58:48) 
Eğer 18 yaş üzerinde isen senin ve ülkem adına üzüldüm. Referandumda evet yada hayır demenin ve hatta hiç oy kullanmamanın ülkeye ne gibi sonuçlar doğuracağını acilen araştırmalısın.

Ama oy kullanma hakkına sahip değil isen ( yaş küçüklüğü başka ülke vatandaşlı vs.) sana lafım yok.
  • top_secret  (31.01.17 10:02:25) 
ya salla ne olduklarını Hayır'a bas geç.


  • himmet dayi  (31.01.17 10:02:27) 
Arkadaşlar kendisi yurt dışında yaşıyor benim bildiğim, gündem hakkında bilgi almak istemiş olabilir, direkt gömmeyin insanları, hoş ben onun yerinde olsam bu soruyu da sormazdım ^.^

Hayır oyu verilmesi gereken bir referandum var kapıda, nedeni açık.
  • devorgilla the gunslinger  (31.01.17 11:09:06) 
@devorgilla

Yurtdisinda yasada bile 18 yasindan buyukse oy kullanma hakki var. oy kullanma hakki olan bir insanin birazcik da haberdar olmasi lazim.

Neyse, hayir de gec. Kesin yurtdisi secmen kaydin da yoktur ama. Secmen kaydini aldir.
  • kuehles blondes  (31.01.17 12:08:48) 
yurtdisinda yasiyorum, gundemi son 2-3 yildir hic takip etmiyorum. referandum icin oldugunu biliyorum elbette ama evet cikarsa ne olcak hayir cikarsa ne olcak diye sormak istemistim.


  • reinne  (31.01.17 18:48:56) 
evet denirse tüm yetkilerin tek kişiye geçeceği referandum işte. bakanlar kurulunun falan yetkisi sınırlanıyor.


  • kahoan  (31.01.17 19:25:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.