[]

NAS'lar neden bu kadar pahalı?

www.hepsiburada.com

Cahilce soruyor olabilirim de hepi topu işletim sistemli HDD kutusu değil mi bu NAS dediğimiz?

Ya ben ufak bi kasa toplayıp, pasif soğutup, 2-3 diskle RAID yapsam, bu işi görmüyor mu? 1500 2000 ₺ nedir?

 
stabil,güvenli ve sessiz. 5 yıl boyunca tam destek alıyorsun. güvenlik updateler ve güncelleştirmeler geliyor. hiçbir şeye karışmıyorsun. apple gibi düşünebilirsin olayı.


  • pinman  (31.01.17 02:22:01) 
Çünkü içindeki diskler standart hdd değil, daha uzun ömürlü, 7/24 çalışmak için optimize edilmiş diskler kullanılıyor.

Örneğin WD My Cloud NAS sistemlerinde WD RED diskleri kullanırken, WD My Book serisinde ise WD GREEN diskleri kullanıyor.

WD'nin green, blue, black, purple ve red diye farklı hdd disk modelleri var. Aynı kapasite diskler arasında iki kata varan fiyat farkları oluyor. Kimisi daha kısa ömürlü ekonomik model, diğer okuma/yazma performansı daha fazla, ötekisi daha uzun ömürlü, 24 saat çalışmak için tasarlanmış vs.

www.techporn.ph

NAS sistemleri öyle sadece kutudan ibaret değil. Ha, istersen ayrıca içi boş, yani disk olmayan NAS kutusu satın alıp, içine kendi istediğin diskleri de yerleştirebilirsin.
  • neyehbe  (31.01.17 02:27:32 ~ 02:28:14) 
Yukarıdaki arkadaşlara katılmakla birlikte, PC veya NAS tercihi tamamen kullanım alanlarına bağlı. Çünkü asıl konumuz olan depolamada NAS, PC'ye göre daha avantajlı. Artılar eksiler şeklinde gidecek olursak;

Kasa:
+ Fiyat performans olarak önde
+ Windows rahatlığı (her türlü kullanıma uygun)
- Uğraş ister.
- Çok yer kaplar.
- Kablo fazlalığı olur.
- Pasif soğutma maliyetlidir. Maliyetten kaçılırsa ses yapar.
- NAS'a göre kıyaslanamayacak derecede fazla güç tüketir.
- Windows ve stabilite? :/

NAS:
+ Stabil
+ Küçük
+ Sessiz
+ Az güç tüketir.
+ Kablo kalabalığı olmaz.
+ Uğraştırmaz.
+ Depolama, ağ ve erişim seçeneklerinin haddi hesabı yok. (Hotswap imkanı; Apache, Wordpress, Joomla, PHP vs. kurulumu; kullanıcıya hız-süre-kullanım sınırlaması koymaya kadar)
- Windows kadar farklı kullanım alanları sunmaz.

Bence NAS her türlü daha mantıklı. PC topladığınızda, kullanım alanı genişlese bile çok gereksiz şeylerle uğraşmak zorunda kalacaksınız. pinman'in Apple benzetmesine katılmamak mümkün değil. İyi bir NAS cihazıyla depolamayı ilgilendiren her şeyi yapabilirsiniz. Akıllı televizyonunuz varsa media center bile olur.
  • john voxville  (31.01.17 03:31:45) 
ucuza istiyorsan pc kasasına da gerek yok. herhangi bir sbc (raspbery pi vs) ile de NAS yaparsın. disk olarak da güvenlik sistemleri için yapılan yavaş ama güvenli diskler var onlardan alırsın.


  • orpheus  (31.01.17 08:02:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.