[]

Amerika'da refugee olayı için büyük destek

Oldum olası şu başlıkları adam gibi yazamadım daha iyi önerisi olan söylesin de onu yazayım.

Çok detayları yazmayacağım, bildiğiniz gibi Trump 7 ülkeden, Amerika'ya girişleri yasakladı.

Ancak bu olay Amerika'da kitlesel bi olay halini almaya başladı, ünlü sanatçılar olsun, büyük firmalar (Starbucks, Facebook, Aribnb vs vs.) olsun bu olayı baya baya kınadılar.

Şimdi gerçekten merak ediyorum.
1) Bu olay size göre samimi mi değil mi?
2) Bugüne kadar siyahilere olmadık ırkçılığı yapan Amerika bir anda ne oldu da Müslümanların yanında yer aldı?
3) Yoksa medya sadece istediğini mi gösteriyor yine?

 
bana gore halkin tepkisi samimi, sirketlerinki ise tamamen PR

mesela Uber bi hata yapti, binlerce kullanici sildi uygulamayi

ulke demografigi degisiyor, zencilere de bu kadar bariz kagit ustunde yazili, renk veya dine gore bir yasa degisikligi yapilsa eminim herkes ayaga kalkar.

is kaybi korkusuyla falan alakasi yok, calisanlarin hepsinin ya green card'i ya amerikan pasaportu var, sadece calisma izni ile kalanlarin orani cok dusuk hele ki bunlarin listedeki 7 musluman ulkeden olanlari yok denecek kadar azdir.
  • ocaan  (30.01.17 20:47:37) 
o hava alanlarını doldurup bu kararname abd'nin kurucu değerlerine aykırı böyle şey olmaz diye ayağa kalkan, mültecilere hoşgeldiniz diyen insanlar aynı zamanda black lives matters eylemlerine de katılan insanlar. yani gündüzleri siyahilere ırkçılık yapıp akşam müslümanlar hoşgelsin diyen kimse yok (:

bütün insanların kardeş olduğuna inanan bir ideolojiyle herkesi düşman görenlerin karşı karşıya gelmesidir bu.
örneğin trump meksika sınırına duvar yapmak istediğinde ilk desteği başka bir faşist olan netenyahu'dan ve avrupalı faşistlerden aldı.

amerikalılar için bu biraz da sarı öküzü vermeme hikayesi anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz demiyor insanlar. hiçbir zorunlulukları olmamasına rağmen başkalarının -ve kendilerinin hakları için mücadele ediyorlar.

abd halkından hiç beklemediğim bu tepki beni oldukça şaşırttı büyük saygı duydum onların samimiyetlerini sorgulamak yerine bizim müslümanların samimiyetlerinin sorgulanmasını daha doğru buluyorum. dünya insanlarıyla dayanışma içinde olmak lazım.
  • Ufuk  (30.01.17 21:59:48) 
1-) şirketlerin yaptığı kesinlikle samimi değil ama ortalama vatandaşın tepkisi samimidir tabi. abd vatandaşının 90 bin dolar istediği işi 55 bin dolara green card için yapacak bir dünya (kelimenin tam anlamıyla bir dünya) insan var. hiçbir aptal böyle bir madeni bırakmak istemez. ben ülkemi seviyorum, ben şirketimde daha fazla paraya mal olsa da bu ülkenin vatandaşlarını çalıştırırım ama herkes ben değil. şirketim de yok gerçi, örnek verdim.
2-) siyahilere ırkçılık çok yaygın bir durum değil.
3-) pas
  • hayirsiz  (30.01.17 22:19:21 ~ 22:29:10) 
obama yönetiminin önderliğinde Libya, Suriye ve Yemen paramparça edilirken neredeydi bu hümanist arkadaşlar. Sadece soruyorum.


  • burya  (30.01.17 22:24:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.