[]

Çözülemeyen Superonline bağlantı sorunu

Superonline adsl (fiber değil) abonesiyim, 1 haftadır internetim yok.

3 kere arıza kaydı oluşturdum, elemanlar ısrarla "sorun ev içi tesisatta, binaya kadar gelen hatta sorun yok" diyorlar. Halbuki elektrikçi çağırıp ev içi hattı kontrol ettirdim, sorun yok.

Üstelik kaç gündür özellikle evdeyim, bina önüne gelen giden de yok (bahçede köpek var, gelseler duyarım). Ev site içinde ama müstakil.

Bunlara ek olarak, binaya gelen hat'ı açıp üzerine (binanın dışından) eski bir telefon bağladım, elektrik var ama çevir sesi yok. Zaten bu durum binaya kadar gelen hatta bir sorun olduğunu göstermiyor mu?

Sitenin dışında bir kutu varmış sanırım, tahminimce elemanlar onu kontrol edip gidiyorlar. Kutuya kadar problem olmayabilir, ama kutudan eve gelen hatta kesin bir problem var. Bu durumda ne yapmak gerekir? Kutudan eve kadar olan kablolar superonline'ın sorumluluğu olsa gerek, bu durumda benim yapabileceğim bir şey var mı?

Nasıl çözeriz bu sorunu?

 
Benzer durum benimde basima geldi ama turk telekom ev telefonu icin. Aramistim musteri hizmetlerini ekipler gelip bakacaklar size bilgi verecekler demisti 2 gun sonra telefonuma mesaj geldi sorun bizde degil kendiniz halledin falan tarzinda ondan sonra elektrikci cagirdim o da yapamadi bisey. 3-4 kere arayip Turk telekoma ariza kaydi biraktim en sonunda evime gelip kontrol ettiler ve yaptilar. Sende benzer seyi yapabilirsin :)


  • atcapar  (30.01.17 19:36:34) 
evin içindeki agın ağ geçidine ve gugıl' a aynı anda ping at, ikisinde de paket kaybı varsa ev içi sadece gugıl da varsa super arkadaşların bakması gerekli


  • mirty  (30.01.17 20:43:21) 
benim fiber internet sorununu da çözemediler. modem falan değişti gene yok. ben de kapattım taahhüt bitince. kablonet kullanıyorum mutluyum. kurtar kendini kesin çözüm.


  • hasmetizm 2046  (30.01.17 22:43:14) 
Site içindeki kablolar sizin sorumluluğunuzda. Çevir sesi yoksa problem santralde, portta falandır. Superonline ADSL'de sadece kağıt üstünde var. Türk Telekom web sitesinden çevir sesi yok diye arıza kaydı bırakın, halletmeleri lazım.


  • orient blue  (30.01.17 23:40:35) 
Öncelikle; hayır, Pluton gezegen değil.

Sitenin yetkilileri varsa ki vardır, onlara iletmelisin sorununu. Benzer durum AVM'lerde de oluyor. Servis sağlayıcı dükkana kadar çekmez hattı. AVM'nin ankastresine kadar getirir. AVM yetkilileri de hattı ankastreden mağazaya iletir. Mağaza ekibi de mağaza girişinden alır ve gerekli bağlantıları yapar. Kimse bir başkasının sorumluluğundaki alana müdahale edemez.
  • Yahuda  (02.02.17 22:46:06) 
2 haftalık uğraş sonucu sorun çözüldü.

6-7 kere superonline'ı arayıp darladım. normalde super'ciler ttnet'i arayıp onlara baktırıyorlarmış ama ısrarlarıma dayanamayınca kendi elemanlarını gönderdiler. gelen super'ci eleman (iyiydi sağolsun) ankastreden bizim portu bulup orijinal kabloları yedek kablolarla değiştirdi, sorun çözüldü.

siteler için konuşuyorum: eğer apartmanda oturuyorsanız servis sağlayıcınız sadece apartmana kadar getirmek zorunda. eğer müstakilse direkt evinize kadar getirmek zorunda. önemli olan ilgili "bina"ya getirmekmiş. aklınızda bulunsun.
  • plutongezegendegilmi  (05.02.17 23:28:36) 
Kablonette aynısı başıma geldi. 4-5 kez arıza kaydı bırakmama rağmen çözemediler ve sabrım taştı. BTK üzerinden çatur çatur sıraladım, bana hizmet vermiyorlar cayma bedeli ödemeden aboneliğimi iptal edeceğim vs bayağı çemkirdim. Ertesi gün gelip bozuk kabloyu değiştirdiler. Önce beni arayıp idare etmeye filan çalıştılar, telefonda da bayağı çemkirdim ve beni aramayın resmi olarak dilekçe yollayın, btk üzerinden yazın filan tarzında arıza çıkaracak müşteri profili sergiledim akşamına internete kavuştum.

sikayet.btk.gov.tr
  • neferkitty  (05.02.17 23:32:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.