[]

Bazi insanlar neden yanindaki de icsin ister?

Oncelikle biraz kendimi alkol konusunda anlatmam gerekirse, ben (alti cizili)genelde mutlu zamanlarda degil mutsuz zamanlarda icerim. Belki yanlis ama ben boyle yaparim. Bira, sarap, likor falan severim tat olarak. Yani donem donem canimin alkol istedigi, istemedigi zamanlar falan olur. Bazen mesela eve alirim her gun bira icerim, evde bira bulunur. Sonra bir donem hic icimden icmek falan gelmez, icmem yani. Bir sebebi olmaz.

Soyle bir durum var. Mesela bazen 3-4-5 vs kisi disari cikiyoruz aksam, oturuyoruz pub gibi bir yerde falan. Insanlar iciyor. Ben boyle canimin bira falan istemedigi bir donemde oluyorum ve icmiyorum. Ve boyle ustumde tuhaf bir baski hissediyorum. Yani zaten ikide bir "yuzir sen niye icmiyorsun" demelerini geciyorum. Surekli bana da icirmeye calisiyorlar. "yaaa hadi bir tane ic sen de", "al benimkinden ic biraz" ve bir sureden sonra artik, "yok ya canim istemiyor", "yok ben icmeyecegim" demekten yoruluyorum. Bilmiyorum ya, boyle iste.

NEDEN INSANLAR BUNU YAPIYOR? Siz iciyorsaniz icin canim istemiyor yaa allaala. Sebebi ne, kendileri icerken yanlarindaki insanlarin da icmesini istemelerinin?


Ek: Ictigim ve icmedigim zamanlardaki eglenme oraninda cok bir degisiklik yok bence. Hatta ictigim zaman sessizlesiyorum genelde. Eglenmek icin alkol almis olma ihtiyaci hissettigim zamanlar nadiren oluyor.

Not: Soru kendini imha edebilir.

 
Canının sıkkın olduğunu, biraz içersen neşeleneceğini düşünüyorlar. Bir de tabii ortak hareket etme güdüsü. Mesela 4 kişi guitar hero oynamaya gidiyorsun, aradan bir kişi "yok ya ben oynamak istemiyorum, izleyecem" derse diğerleri baskı yapar oynaması için. Bunun gibi, onlara dahil olma hevesi.


  • long live rock n roll  (30.01.17 15:56:42) 
@ugpo zaten oyle bir durum yok, yine hep beraber guluyoruz, muhabbet ediyoruz vs. Uzak kalma durumu yok yani


  • yuzır  (30.01.17 15:57:15) 
arkadaşların biraz manyak. içmeyene ısrar edilmez.


  • cekilmis gayfe  (30.01.17 15:59:15) 
:D ben yapıyorum bunu.

Nedenine gelince, tam bilmiyorum açıkçası. Sanırım ilkin iştirak güzel oluyor aktivite esnasında, o yüzden yanımızdaki de bize katılsın istiyoruz. İkinci olarak da, bu biraz kişisel bir sebep, ben utanıyorum alkolikliğimden :) İçmeyi çok severim, çok da içerim (içerdim ya da); böyle yanımda biri olup o da içince sanki aklamış gibi oluyorum kendimi. Sırf kendi keyfime değil de bir grup aktivitesi olarak içilince geçerli bir bahanesi varmış gibi hissediyorum.
  • buff  (30.01.17 15:59:48) 
alkolün sebebi senin de kendileriyle aynı kafada olmalarını istemeleri olabilir yoksa ayık olan taraf ertesi gün sen şöyle yaptın xD diye anlatabilir. asıl ilginç olan aç olmadığını söyleyen birine yemesi konusunda ısrar edilmesidir.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (30.01.17 16:00:45) 
aynı frekansı yakalamak istiyorlar işte. alkolün bazı insanlara yaramadığını anlayamıyorlar.

bazısı da tam tersi, biraz içince herkesi kafası güzel gibi görmeye başlıyor. onlar daha iyi.
  • filteria  (30.01.17 16:00:47 ~ 16:01:27) 
Çünkü insanlar farklılıklardan hoşlanmazlar. Senin tercihin ne kadar mantıklı ve sağlıklı olursa olsun eğer çoğunluğun tercihinin dışındaysa ve hatta tekse doğal olarak yadırganır.


  • harvey  (30.01.17 16:03:48) 
Elin boş kalmıyorsa kimsenin karışmaması lazım. Mesela ben alkol almasam da soda filan alıyorum. Sorana da cin tonik diye dalga geçiyorum.


  • lcha  (30.01.17 16:15:44) 
içki kültürüne sahip olmayan birer mal oldukları için.


  • zirrealist  (30.01.17 16:34:27) 
hocam alkol masasında herkes -senin de bildiğin gibi- aynı kafada olmak ister. şahsen ben de normalde alkol alıp da o an içmeyen birinin masada olmasını istemem. eğer hiç alkol almıyorsa sorun etmem ama.

bence adamlar haklı.
  • teritori  (30.01.17 18:03:11) 
Ayık adam sarhoş kafayla çekilmez. Bunun tersi de geçerlidir.


  • kargn  (30.01.17 21:39:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.