[]

yavru kedinin kulağının üstündeki tüyler dökülüyor

3 aylık bir kedimiz var ve kulağının üst-dış tarafındaki tüyler dökülüyor. veteriner mantar enfeksiyonu dedi ve bir iğne yapıldı mantar için ayrıca trosyd krem sürüyoruz ama iyileşeceğine kötüleşiyor yani daha çok dökülüyor.

Bu konuda tecrübesi olan var mıdır? ne yapmak gerekir ve kedimiz iyileşecek mi?


 
mantar tedavisi uzun sürer, ama daha çok dökülme oluyorsa belki merhem etki etmiyordur. veterinerden başka ilaç önermesini isteyin. bunun dışında da burdakileri kullanabilirsiniz: eksiduyu.ru


  • pide  (30.01.17 13:29:45) 
veteriner ne diyorsa yapmayın. bu konularda inanılmaz bir tecrübeye sahip oldum ve şunu diyebilirim ki çok hassas konular, kısırlaştırma dışında veterineri siklemeyin. aynı sorunu bende yaşadım ve çözümü sirke/sarımsak ikilisi. bu dediğim %99 değil, %100 çözümdür.

sirkenin içine sarımsağı ezip koyun ve kedinize günde 2 defa pamuk yardımıyla sürün. biraz canı yanar fakat 1 ay gibi kısa sürede mantarın tamamen gidip 2/3 ay gibi sürede tüylerin yeniden çıktığını gözlemlersiniz. sakın merhem yahut krem benzeri şeyleri kullanmayın iyileştirmek yerine daha çok yayılır.

bunların dışında suyuna bir damla sirke koyun hem tüylerinin sağlığı için hemde mantar için iyi gelecektir.
  • veri  (30.01.17 15:37:27) 
@veri
veteriner konusunda dediklerinize bi şey diyemiyorum haklı olabilirsiniz, iyisi var, kötüsü var. ama baya bi süre mantarla uğraştım, merhem ve şampuan iyi geliyor gerçekten. (benim uzun süre uğraşmamın sebebi karaciğeriyle alakalı bi durum olmasıydı)

  • pide  (30.01.17 16:05:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.