[]

instagram ve erkek arkadaş ve beğeniler

Instagram begenilerinin tamamen ' masumane' olduğunu düşünüyor musunuz? burda birçok kez gördüm, hoşlandığım biri var instagram' da begeneyim mi falan gibi sorular. yani aslında bunun bir ' yürüme' aracı olduğunu söyleyebiliriz. tabii ki bu tüm begenileri bu sekilde yorumlamamiz gerektiği anlamına gelmiyor.

erkek arkadaşım birlikteliğimizin ilk zamanlarında keşfet kısmında çıkan ' memeli dudaklı' falan bir sürü fotoğrafı futursuzca beğeniyordu. hatta bununla alakalı bir duyuru açmıştım. bundan çok rahatsız olduğumu söyledim. yapmayı kesti. fakat şu an da sıklıkla beğendiği şey, özellikle belirli kişilerin ' ben güzelim, hadi beni begenin' dercesine koyulmuş fotoğrafları. arkadaşları bunlar. ben bundan inanılmaz rahatsızlık duymaya başladım. bunu ona söyledigimde ' arkadaşım, ne alakası var' vs diyor. o zaman neden arkadaşının ' normal' fotografini begenmiyorsun.

evet insan sadece estetik geldiği için bir şeyleri begenebilir. ' güzel' i de begenebilir. ama neden içinden beğenmiyorsun. buna saçma bir ' sadakat' mi dersiniz bilemiyorum, ben birinden hoşlanıyorken başka kimseyi bile begenemiyorum. onun birini begenmesini birbirimize bu derece müdahale etmemeliyiz diyerek kabullenmeye anlamaya çalışıyorum. ama genelde aynı kişilerin ve aynı tarz fotoğraflarını beğenmesi inanılmaz canımı sıkıyor.

' birbirimiz için sadece biz olalım, başka kimseyi begenemez bakamaz' değil bu. bilmiyorum anlatabildim mi.

üstelik daha önce de bu kişilerden biriyle facebook konuşmalarını görmüştüm. sözde yıllardir arkadaşı olan bir kadın. ama konuşmalarındaki hava ' çaktırmadan benimle ilgilen, usul usul flortleselim' şeklindeydi. kıskanç biri oldugumu ve bunu istediğim gibi yorumladığımi düşünüyor olabilirsiniz. ama degil. mesela şey gibiydi' offf çok kilo aldım, lütfen bana hayır iyisin böyle güzelsin de' şeklindeydi.

siz ne düşünüyorsunuz ve bu sorusu aşmamız için napilabilir?

bu gibi durumlarda siz napıyorsunuz/ napardiniz?

 
masumane olduğunu düşünmüyorum.

haklısın.

başım önümde gezerdim sevgilim varken. değmez biriymiş o ayrı...
  • runfor  (30.01.17 02:17:28) 
haklısın, aç gibi etrafa saldırmak hiç hoş değil. normal fotolarını değil de memeli fotoları beğenmesi hepten fail.


  • cekilmis gayfe  (30.01.17 02:25:31) 
Erkek beyni ile düşünmediği için haklısın.


  • gozu acik sevisen yahudi  (30.01.17 02:33:44) 
Bunu yeni mi fark ettin? Onceden baska turden rahatsiz eden davranisi oldugunda da soylemediysen bu bir sorun olabilir.
Ikincisi kiskanclik olayi bana biraz sacma gelmistir. Ancak sevgilin "ben yapmam!" deyip yapacak bir tipse, yani vukuati varsa, o iliskiden hayir gelmez.

Oturun,acik olun,anlasin. Tam olarak senin neyi rahatsiz ettigini adlandir ve ona bu konuda sinir ciz. Bu olay ozgurlukten cok, temelinde sorunlu bir durumsa onun buna saygi duymasi gerekir.
  • filmlovepenguin  (30.01.17 03:34:59) 
Ya acikcasi sevgiliz gibi olmayan bir cok erkek var ama belki onlar size cekici gelmiyordur. Bana da bu tarz afedersiniz ama en hafif tabirle zevzek herifler cok rahatsiz edici gelir. Bir iliskisi varken diger kadinlara nasil davranmasi gerektigini bilmeyen adamdan hayir gelmez. Bu dusuncenizi ve onun disaridan nasil gorundugunu anlatmaya calisin. Ama buyuk ihtimal degismeyecek, sadece daha iyi gizleyecektir.


  • red g  (30.01.17 03:45:13) 
@red, ben bunu açıklamaya çalıştığımda benim sadece olayı büyüttüğümü, hiç bunları düşünmeden; o insanın fotoğrafı neden koyduguyla alakasız olarak sadece ve sadece beğendiğini falan söylüyor.

bunları konuşurken daha iyi gizleme ihtimali de hep aklimda.

resmen çıkmaz. saçmalık
  • yuvarlanantencereninkapagi  (30.01.17 03:49:11) 
Bence insan gerçekten beğenip aşık olmuşsa bir kişiye gözü başkasına kör oluyor. Kendimden örnek verecek olursak ilk sevgilim çok güzeldi ve onu heyecan verici buluyor, onun yanında ilen dünyadan kopar derecede kızı beğeniyordum. Çok aşıkta değildim ama. Haliyle gözüm başka bir kızı görmüyordu. Şimdi ki sevgilimin fiziği güzel fakat yüzü güzel olmadığı için pek beğenmiyorum. Takılıyoruz öyle, açıkçası gözüm dışarıda. Seni gerçekten beğenmiyor, idealindr olan bir kız olarak görmüyor olabilir dikkatli ol.


  • filipis  (30.01.17 04:06:01) 
masum bulmuyorum. masumsa bile nahoş hareketler bunlar. ben de sevgilim varken başkasını beğenmiyorum. birisiyle birlikte iken başkalarını çekici bulan insanları anlasam da, bunu belirtme ihtiyacı duyanları anlamıyorum. dediğin gibi içinden de beğenebilir, bunu açık bir şekilde yapmasını saygısızlık olarak görürdüm. kısacası söylediğin her şeye katılıyorum, senin yerinde olsam senin düşündüklerini düşünürdüm.

daha önceden keşfet kısmında çıkan kişileri beğenmesinden rahatsızlık duyduğunu söylemişsin, o da yapmayı kesmiş. şimdi de bundan rahatsızlık duyduğunu söylersin, o senin düşündüklerini inkar eder. yeterince ısrarcı olursan bu davranışını da en azından bir süreliğine keser diye tahmin ediyorum. tabi ısrarcı olursan, inkar moduna girip sen isteğinden vazgeç diye sana küsebilir, ya da benzer bir blöf yapabilir.

diyelim bu hareketinden de vazgeçti, adamın içinde var. başka bir insanı kontrol edemezsin. bu hareketlerinden vazgeçince bu hareketin kaynağı kurumuyor. başka yerlerde başka şeyler yapar. Böyle bir durumda ben olsam kendime ben gerçekten böyle bir insanla birlikte olmak istiyorum diye sormak isterdim. ama duygular işin içine girdiği için mantıklı davranmayabilirdim.
  • cikis yolu  (30.01.17 07:49:38) 
ayrıl.


  • yue  (30.01.17 09:12:44) 
Yeterince güzel olmayınca böyle sorunlar olabiliyor. filipis çok iyi bi örnek vermiş.
Ha bana sorarsan yanlış tabi ama insanoğlunun güzelliğe zaafiyeti var maalesef.

"bu gibi durumlarda siz napıyorsunuz/ napardiniz?"

Başka seçenek yoksa mecbur katlanırdım -ki başka seçenek olsa bile hepsi aynı sonuçta. Erkek işte..
  • mandalina kokusu  (30.01.17 10:49:51) 
birini bulup onu kendi kalıplarınıza uydurmaya çalışacağınza direkt kalıplarınıza uyan birini bulsanız daha kolay olmaz mı?

dediğin durumdan belki ben de rahatsız olurdum evet ama sürekli karşımdaki kişiyi öyle yapma böyle yapma diye uyaracağıma kendi yoluma bakardım. bakamıyosam da ben onun bu tarafına alışmaya çalışırdım. sizinki boşa bi çaba bence.
  • elorelia  (30.01.17 10:54:06) 
adamı çok sık boğaz ediyorsun ,
sende beğen büyük olasılıkla istediği bu sevgilinin
güzel bir kız görünce oooo çok güzelmiş dönüp dönüp bakmanı bekliyor olabilir. Ama sen kıza bakmak yerine adama bakıyorsun acaba kıza bakacak mı diye. Ve doğal olan bakması , beğenmesi .
yukarıda yazdıklarımdan bunu mu çıkardın diyebilirsin , adamın hesabını yazışmalarını kontrol etmek sürekli stalklamak ne beğenmiş bakmak garip geldi. Senin baktığını bildiği halde beğenmeye devam etmesi güzel bir şey ama sevdim çocuğu.

filipis +1
  • bnmzz  (30.01.17 11:26:27) 
bence ayrılın.


  • la rana  (30.01.17 11:32:03) 
@krem peynir dediğine katılmıyorum. Sevgiliniz sizi kendine güvendirmiş olsa bile arkadan iş çevirebilir. Yani senin şu an güveniyorum dediğin kişi seni aldatınca "ne kadar aptal mışım" diyeceksin. Neden bunu anlayamadım diyebilirsin. Bazı kişiler de bunun önlemini baştan alıyor sadece. Dizginleyebileceğini düşünüyor ama huylu huyundan vazgeçmiyor. Yapan gene yapar.


  • filipis  (30.01.17 13:09:09) 
haklısın, bence de rahatsız edici.


  • sedat peker in yegeni  (30.01.17 13:44:00) 
mobil olduğum için burdan editliyorum; bu arkadaş aynı zamanda keşfetten bir şeyleri begenmesine tepki gösterdiğimde ' bo çok normol bosoy tomom mo no vor bondo' gibi şeylerle adeta beni suçlu ve abartiyormusum gibi bir duruma düşürmüştü.

hayır bir de utanç verici olan, beğendiği insanlar bildigimiz arkadaşının arkadaşı vs.

insanlar ne düşünüyordur kim bilir, hoş ben bunu da geçtim.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (30.01.17 14:46:32) 
Böyle bir ilişkinin geleceği yoktur. Daha fazla üzülmeden en yakın zamanda bitirin bu işi.


  • iwasbornonamountainside  (30.01.17 15:17:42) 
haklısın


  • yemrem  (30.01.17 15:46:40) 
aa ne çok ayrılın diyen olmuş.

internetten bişey beğendi diye ayrılınır mı hiç. seni aldattığına dair somut kanıtın varsa tamam git konuş yüzleşin falan da meme beğendi, arkadaşının ördek dudaklı fotoğrafını beğendi diye çok sevdiğin sevgilinden ayrılınmaz.

sen çok sevmiyorsan ve ayrılmaya bahane arıyorsan o başka.

bence bu konu sakin sakin konuşulur, çözülür. dersin ki, "böyle böyle, beğenmen hoşuma gitmiyor." o da seni üzdüğünün farkına varıp "bir daha beğenmem o zaman" diyebilir, ya da der ki "ama benim hoşuma gidiyor, ayrıca seni ilgilendirmez"

yerden göğe kadar da haklıdır.

adı üstünde, beğeni. birbirinizin beğendiği şeyleri sınırlamayın, kaldı ki sınırlayamazsınız da.

erkek arkadaşınız kız arkadaşlarının fotoğraflarını beğendiğinde de o kız arkadaşlarının küçük bir kısmı "keşke yuvarlanantencere'nin yerinde olsaydım" diyebilir, kıskançlıktan ölebilir, en kötü ihtimalle bu olur yani. kalan büyük çoğunluğu ise "yaşasın bi like daha aldım. hadi be yavrum 100 like" der.

he aranızda daha önceden bi güven problemi olmuştur, bu tarz bi olay yaşamışsınızdır falan onu bilemicem.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (30.01.17 16:01:34) 
henüz büyüyememiş abaza ergen bi erkek gibi geldi bana. olgun, uzun ilişkiye uygun bi insanın yapacağı işler değil bunlar. porno bağımlısıdır kesin.


  • mrz breezy  (30.01.17 16:29:17) 
Eleman bana hic guven vermedi ama duyuruya gore de hareket etme bence. Veya duyuruya gore hareket et, ne biliyim.


  • raskolnikovv  (30.01.17 19:28:48) 
Sonuç ne oldu bilmiyorum ama kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak sana şunu söyleyebilirim kesinlikle masumane değil, ayrılmışsındır umarım.


  • zuppa  (07.06.17 22:30:15) 
Ben de instagramıma girdiğimde kişiyi ayırt etmeksizin herkesin fotoğrafını beğenirim. Arkadaşımdır tanıdığımdır anı paylaşmıştır ki zaten like amaçlı atılıyor o fotolar yani. Beğenenler arasında bekar kaldın erkek arayışı gibi bir durum yok. Ama yakın zamanda ilişkimi kestiğim takıldığım bi tip vardı. Özellikle yalnızca kadınların fotolarını beğenirdi. Tahminime göre de o kadınların çoğuyla yatmıştı zaten. Aşırı a*salak bir tipti. Bu adamı yeryüzünde değiştirecek belki bir belki iki kadın vardır o da bir süreliğine. O yüzden durumu iyi değerlendir. Masum geliyorsa-tabii ki beğenecek. Bu kadar tırsmasın senden Özgür hissetsin- sıkıntı yok. Güvenmiyorsan da önlemini en baştan al


  • etfalmorgu  (08.07.20 11:29:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.