[]

Aranizda Kanada'ya ya da Avustralya'ya gocmus tanidigi olan var mi?

Bir arkadasim elektrik elektronik muhendisi ve yazilim sirketinde calisiyor. ITU yuksek lisansi var Istanbul Uni.de doktora yapiyor. Isini ve doktorasini sevmiyor. Ben de ona Kanada ya da Avustralya'da is ara, muhendissin her yerde calisabilirsin diyorum. Ne yapmali? Ingilizcesi ne kadar olmali?




 
Bir arkadasim MBA bahanesiyle Avustralya'ya gitti. Cok iyi inglilizcesi de yoktu. Bir yil ing. hazirlik okudu orada.


  • stavro  (30.01.17 01:55:16) 
ingilizce konuşan bir ülkeye gidicek ve ingilizce ne kadar önemli diye bir soru soruyorsunuz :)

yüksek için minimum ielts akademik 6.5 falan istiyor.
  • aat bh  (30.01.17 02:01:09) 
ielts 6,5 dogrudur. Degismediyse.


  • stavro  (30.01.17 02:23:03) 
2 sene yasadim Kanada da. Aile yaninda kaliyordum oda kiralayip benim gibi 10 ogrenci daha vardi evde aralarindan bir tanesi de Turktu o da universite den mezun yanilmiyorsam muhendis idi dedigine gore Turkiyeden aldigi diplomanin gecerliligi yokmus Kanada da. Kendisi restorantta calisiyordu hatta bazen oturup lafladigimizda bana bu durumdan sikayet ediyordu o kadar Turkiye de okudum muhendis oldum buraya gelip dil okulundan sonra calisma izni aldim yaptigim ise bak diye. Yani demem o ki bence master yapsin o dedigin ulkelerde ondan sonra orada bi is bulabilir ya da dil kursuna ve ya sertifika kursuna gitsin ondan sonra kalsin orada bi sekilde is bulup olmadi seneye Ekim ayinda green card a basvursun amerika icin. Aklima da baska bisey gelmiyor arkadasiniz icin. Bi de craiglist.com var oradan baksin is ilanlarina toronto ve vancouver sehirleri icin avustralyanin craiglist.com u var mi yok mu onu bilmem


  • atcapar  (30.01.17 02:26:32) 
Avustralya istiyorsa yüksek lisans vs düşünmesine gerek yok.

şuradan buyurunuz: www.border.gov.au

daha da özele gitmek gerekirse, adamların aşağıdaki gibi siteleri var. her eyalet kendisi belirliyor şartlarını ve ihtiyaçlarını, o yüzden tek tek bakması faydasına olur.

www.border.gov.au
  • ahmet oturum cerezi  (30.01.17 02:26:48 ~ 02:36:14) 
itu'de yuksek lisans yapmis ve hali hazirda phd yapan bir yazilim muhendisinin zaten ingilizce problemi olmamasi lazim, varsa baska sikintilari var demektir, onunda caresini burada bulmamiz zor.

ben olsam doktorayi sittir ederim (akademik kariyer pesinde degilsen vakit kaybi bence), yurt disinda ikinci master'a basvururum, tutarsa o sekilde yurtdisina cikar, sonra bir sekilde yurur giderim.
  • cooperr  (31.01.17 00:18:17 ~ 03.02.17 20:02:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.