[]

Beklenmedik hediye

Yılbaşında, doğumgününde..benzeri vakitlerde size alınan, beklemediğiniz ancak sizi mutlu eden, gerçek anlamda sevindiren bir hediye oldu mu?

Beğendiğiniz bir şey gibi değil geçmişe bakınca o sevinci hala anımsadığınız?

Örneğin ben en çok, on bir yaşındayken bir yılbaşında, parlak beyaz hediye paketinden çıkan tuğla kalınlığındaki zümdürüanka yoldaşlığı kitabı için mutlu olmuştum. Hala hatırladıkça gülümserim.

 
Doğum günümden günler sonrasıydı. İstanbul'a geri geldim finallerden sonra ve mezun olan arkadaşımla buluştuk. Bana "Doğum günün kutlu olsun dostum." dedi ve eski ama oldukça hoş bir cep saati verdi. "Bu, benim için oldukça önemli bir şeydi. Doğum günü hediyesi olarak sana vermek istiyorum." dedi. Kendisi hediye almayı, vermeyi ve özel günleri toptan sevmeyen bir insan. Bu yüzden kendimi çok değerli hissetmiştim. Hala da duruyor tabii o saat.


  • m e b  (29.01.17 23:47:47) 
benimki pek beklemediğim değil, bekliyordum ama pek umudum da yoktu.

1991 yılında, 12 yaşımdayken yazlıkta bir yavru kedi buldum. besledim falan alıştı da iyice. annemler dedi ki burada besle bak, dönüşte ankara'ya götüremeyiz. ısrar ettim falan ama olmaz dediler. bir yandan da hak verdiğim için çok da ağlayıp zırlayıp kendimi yerlere atmadım diye hatırlıyorum. içten içe de razı oldum bizimle gelmeyeceğine.

o yaz doğumgünümde annemin verdiği eğri büğrü bir paketten kedi tasması çıktı. bunun anlamı kediyi ankara'ya götüreceğimiz idi. hala unutamadığım bugüne kadar aldığım en güzel hediye idi.

o kedi 13 yıl en iyi arkadaşım oldu.
  • kibritsuyu  (30.01.17 00:15:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.