[]

İşyerinde Sağlıklı Kahvaltı

Her gün sandviç, tost vs yemekten hem sıkıldım, hem de sağlığım açısından mutlu değilim.

Alternatif olarak ne önerirsiniz? Pratik ve sağlıklı.


 
bir gün önceden yumurta haşlayıp, peynir domates vs götürebilirsin. ya da şirketteki dolaba müsli yoğurt süt vs bırakıp orda halledebilirsin.


  • awlmi  (29.01.17 20:57:28) 
işyerinde buzdolabı varsa pazartesiden peynir, domates, hıyar, bazen maydonoz, kepek ekmeği falan koyuyorum. hafta boyunca yiyorum. mikrodalga varsa omlet yapabilirsiniz. yalnız yumurtayı bütün halde koyarsanız patlar, youtube'da mikrodalgada omlet, scrambled egg tarifi bolca var.

ha bizim ofiste sabah kalkıp yumurta haşlayan veya omlet yapıp getirenler de var ama ben sabahları uğraşamadığım için yazdığım şekilde yapıyorum kahvaltı, çok iyi oluyor çok da güzel iyi oluyor..
  • orange coffee  (29.01.17 21:02:36) 
Eğer tek kişilik odada çalışılmıyorsa işyerinde yumurta, simit, sucuk vs benzeri kokulu şeyler yemek hiç hoş olmuyor. Açık ofisse veya bikaç kişilik odaysa kokmayan şeyler tercih edilmeli, peynir zeytin domates bal yeşillik meyve vs. Bunları akşamdan hazırlayabilirsin.


  • mandalina kokusu  (29.01.17 21:18:55) 
Ekmegin uzerine suzme yogurt sur. Uzerine nane kimyon kekik serp. Cayla cok nefis oluyor. Bunlari saklama kabina koyup uzerini strecle ortup goturebilirsin isyerine.


  • for day to break  (29.01.17 21:21:11) 
buzdolabı varsa yulaf ezmesi, süt ve muz koyulup sabah kolayca hazırlanabilir. benim fix geçiştirme kahvaltımdır yulafa süt döküp içine muz dilimlemek.


  • muslugubozukhayrat  (29.01.17 21:28:03) 
ben okula giderken yıkanmış domates, salatalık, biber alıyorum -kesip de götürmeni çok tavsiye etmem, özellikle domates çok suyunu salıyor. ucu tırtıklı sert bir plastik bıçakla kolayca kesebilirsin ya da anam babam usulü ısıra ısıra ye :D - iki dilim tam buğday ekmeği, bir de köy peyniri -köy peyniri sert olduğu için dağılmıyor, ayrıca kokan bir peynir de değil. üstelik ekmek yerine bile rahatça yiyebilirsi, yani hiç ekmek yemeyeyim diyorsan. ayrıca öğlen yemeğimi de yanımda götürüyorum: bol miktarda yeşillik, yine domates biber salatalık, yanında küçük boy yoğurt, bir/iki dilim tam buğday ekmeği ve evde ne yemek yapılmışsa. tupperware'ci teyzeler gibi olmak istemem ama tupperware cidden sızdırmıyor, koku da yapmıyor, içine herhangi bir sulu yemeği koyabiliyorsun. ha, soğuk yemek yiyemiyorsan tavsiye etmem tabi :)

bir de bir arkadaşım, yoğurt + yulaf ezmesini karıştırıp, kavanozda getirirdi, o da pratik bir fikir olabilir. müsli de olur. ama diyet kahvaltılık gevrekleri tavsiye etmiyorum, diyet diye alıyorsun, içinde şeker, glikoz şurubu falan var. :(

edit: köy peyniriyle tost da yapabilirsin, yine salatalık domates ile birlikte götürebilirsin. soğuk olur ama kötü olmaz bence.

not: ben soğuk yemek yemeye alışkınım.
  • pasp  (29.01.17 21:29:26 ~ 21:30:45) 
ekmeğimi kendim yapıyorum. çeşitli peynirler, loru dereotu ve kırmızı biberle karıştırma, salatalık götürüyorum. unsuz bir pankek tarifim var (hayır muzlu değil), yüksek protein almak istediğim zaman ondan da götürüyorum (hayır protein tozu da yok)


  • la noix  (29.01.17 23:15:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.