[]

Laptopuma ram almak istiyorum

şimdi bende bir casper nirvana var w67s sanırım bunun modeli. 1 GB ram varmış üzerinde fakat ben 3 gb lik bir tane daha ekletmek istiyorum. sorularıma geçelim

1 - 3gb ram var mı? varsa fiyatı nedir? yoksa 4 g alırım fiyatı uygunsa.
2 - ddr mı ddr2 mi hiç bilmiyorum nasıl bulacağımı da bilmiyorum. nereden bakabilirim?
3 - 3 gb + 1 gb kullanılınca bilgisayar 1 gb olan üzerinden işlem yapıyormuş diye bişeyler dönüyor geyik midir bilemedim. bunun doğruluk payı nedir?
4 - bilgisayar henüz yeni. garantisi bozulur mu? çünkü altındaki kapakların üzerinde garanti bandı var.

 
1- 3gb ram yok 4 gb'ta yok.
2- ddr2.
3- 2gb+2gb alacaksınız.başka yolu yok çünkü.
4- Evet kendiniz açmamalısınız ramleri alıp yetkili serviste veya garantisini verebilecek (örneğin vatan bilgisayar tekrar yeni bandlar yapıştırıyor) bir yerde taktırmalısınız.

not1: 1 gb ram ıskartaya çıkacak.
not2: alacağınız ramlerin çalışma hızlarını belirmemiz için bilgisayarınızın özelliklerini tam olarak bilmemiz gerekiyor.google da aradım ama sizin model geçmiyor hiçbir yerde.
  • layer26  (28.12.09 03:57:40 ~ 03:58:39) 
everest, pcwizard gibi bi proram kuruyorsun oncelikle.

1-3g ram yok, 4g var fekat epey tuzlu olur. onun yerıne 2x2g yapmak daha uygun/ucuz.
2-pcwizard, everest ten bakcan. muhtemelen ddr2 dir.
3-32bit işletim sistemi kullanıyorsan 3g kısmını kullanırsın.
4-ram eklemekle garanti bozulmaz. ha ben beceremem dersen servise gotur, 5dk da taksınlar. ha etiket varsa elleşme servise gotur.
  • bryan fury  (28.12.09 07:40:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.