[]

eksisozluk api

merhaba, bilgisayar mühendisiyim, ve bos zamaninda, eksi ile ilgili bir süredir aklimda olan bir fonksiyonu implement etmek istiyorum. ancak bunun icin eksi nin bana bagzi interface lerine access vermesi gerekecektir vs. uzun lafin kisasi, bir eksisozluk api var mi kullanima acik? yoksa, kim ile irtibata gecmeliyim bunun icin? tesekküler..




 
yok hocam public api. uzerinde de ugrasmani onermem, kullanici tabanini dinlemeyen bir platform icin bir seyler yapmaya calismak emeginiz bosa gitmesi demektir.
illa yapicam dersen html'i parse etmen lazim

  • jedilance  (29.01.17 19:42:41) 
yok, open api yok ise, ugrasmaya deger mi bilmiyorum. html parsing falan, kafamdaki fonksiyon icin overkill, o kadar da vakit ayirmam.

yaptiginiz yoruma da hak vermemek elde degil bu arada.

hizli cevaplar icin tesekkürler..
  • raizti  (29.01.17 19:47:06 ~ 19:48:14) 
Daha uygulaması olmayan bir siteden api bekliyorsunuz.


  • murtiii  (29.01.17 19:59:20) 
ssg tüm kontrolün kendisinde olmasını istiyor büyük ihtimal. o verilerle daha iyi bir şeyler ortaya çıkarsa diye çekiniyor olabilir. twitter kadar akıcı bir uygulama yazsa biri kim kullanır ki tarayıcıyı. türk kafası işte. ne kadar ekmek o kadar köfte.


  • nugre tias  (29.01.17 20:07:30) 
Eksi sozlugun bu konuda bir mail grubu var. Oraya dahil olup sorabilir fikir alabilirsin. Isler bu sekilde ilerliyor.

Api konusunda ise public bi api yok en son ssg ayrilirken son olarak api sozumu yerine getirecegim yazdi fakat oyle kaldi is. Anladigim kadariyla public api istemiyor kanzuk zira api ile gelistirilecek uygulamalar icin once sozlugu akillarindaki sekle getirmeleri gerek. Degisim ve gelistirme devam ediyor malum.
  • paranoyak kedi  (29.01.17 21:33:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.