[]

internette takıldığınız siteler karakterinizi(yaşamınızı) etkiliyor mu

yoksa karakterinize uyduğu için mi o sitelerde takılıyorsunuz. mesela ben duyruda değil de başka bir forumda takılsam yine aynı şekilde mi düşünürdüm. bakıyorum çoğu forum sitesinde boş beleş cevaplar da var iyileri de ama ben buraya üye olayım demiyorum hiçbirine. belki üye olsam hoşuma gidecek ama gereksiz geliyor. zaten üye olduğum siteye bağlanan biriyim yani olur da her gün girdiğim sitelere üye olarak giremezsem huzursuz olurum. bağımlılıktan ziyade her gün okuduğunuz gazeteyi okuyamamak gibi bir huzursuzluk bugün ne kaçırdım tarzı. yoksa en birinçi ben olayım gibi bişey söz konusu değil. aslında bu ruh halinde olmak istemiyorum zira her an bu sitelerdeki üyeliklerimizle olan bağımız kopabilir ama başka yolu da yok. duyruya üye olmadan önce de sadece google aramalarında çıkarsa baktığım bir siteydi üye olamadığım sitelerde takılmak hoşuma gitmiyor zaten kitap okumak yerine internette takılmanın amacı interaktiflik sadece okuyunca bir anlamı kalmıyor fikir alışverişi de olmalı. duyuru veya sözlüğe üye olmanın sizi daha bilgili biri yaptığına inanıyor musunuz yoksa üyelik olmasa da olur ben sadece okusam yeter mi diyorsunuz.




 
Burası bazı alanlarda gerçekten güzel bilgiler veriyor bazende kimseye soramayacağınız soruları öylece ortaya atıp milletin acımasız cevaplarını bekliyorsunuz. Bir nevi hayatın gerçeklerini objektif bakan insanlar tarafından yüzünüze vurulması için güzel bir yer. Kimi zaman bu objektif cevapları modlar beğenmese de genelde silerler aynı şekilde kendileri yaptıkları zaman "ama kononon içoroğo çok hossos" gibi aptal bir savunma yaparlar. Neyse dediğim gibi her ne kadar modların (hepsi değil tabi ki) tam bir aynasız olduğunu düşünsem de burada takılmayı seviyorum.


  • gozu acik sevisen yahudi  (29.01.17 18:35:57) 
karakterimize uyduğu için takıldığımızı düşünüyorum. bir de diğer platformlardaki üslup da etkiliyor seçimlerimizi bence.


  • m e b  (29.01.17 18:46:09) 
İşin bilgi kısmını sözlükten almıyorum. Gerçek bilgi sözlükten ya da duyurudan öğrenilecek kadar basit değil. Gerçek bilgi için kitap okumak, araştırmak yapmak, bir şeylere zaman ayırmak gerekiyor. Sözlük, duyuru ya da forum sadece senin genel kültürünü geliştiriyor. Bir yazı okuyunca "böyle bir şey de varmış" diyorsun. Bunu bilmeyen insana göre bir adım önde oluyorsun. Burası olmazsa olmaz değil benim için ama sorularıma yanıt aldığım zaman ya da kullanıcıların işine yarayan cevaplar verdiğim zaman kendimi iyi bir şey yapmış hissediyorum. Bana göre sözlük, duyuru ya da forumlar sosyal medyaya göre çok daha faydalı. Az buçuk bunlardan sıyrılabilmiş insanların buraya geldiğini düşünüyorum. Bana deseler ki sana 10 bin tane Instagram takipçisi verelim, bütün gün herkesle muhabbet et, istediğini yap. Bir süre sonra sıkılırım. İnsanlara "Eee nabıyonuz" diyebileceğim bir ortam ararım.


  • dissendium  (29.01.17 18:50:40) 
Ekşi olgunlaşmış pişmiş doğru bilgiyi bulabileceğin bir yetişkin sitesi değil. Ben buraya öğrenmek için değil ahalinin nabzını tutmak için geliyorum. Yaşamsal sürecin normalleri doğrultusunda bir ergen (20'lik) sitesinden öğrenebileceğim başka da birşey yok zaten.


  • neotunc  (29.01.17 19:15:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.