[]

film/dizi karakter

duyurunun film/dizi gurulari,

gecen immanuel in "ergen gibi dizi izlemeyin" baslikli son yazilarindan birini okudum.

fularsizentellik.com

orada lost tan bahsederken karakterlerin ne kadar guclu oldugundan bahsediyor. bunun icinde uzerinden yillar gecmesine ragmen imdb ye bakmadan karakter isimlerini hatirlayabilmesini ornek gosteriyor.

ben de son gunlerde ingilizlerin nasil boyle sherlock, james bond, harry potter gibi karakterleri cikartabildiklerini dusunuyordum. sadece kultur emperyalizmi vs aciklama icin yeterli degil sanki.

bizde dusunuyorum karakter denilebilecek eskilerden malkocoglu, kara murat,tarkan; dizilerden super baba fiko, mahallenin muhtarlari temel, bir demet tiyatro mukremin citir, cicek taksi omer, avrupa yakasi burhan, tatli hayat ihsan, yilan hikayesi memoli, kurtlar vadisi, muhtesem yuzyil karakterleri var. (orneklere rastgele akla gelenlerden)

karakter olarak guclu oldugunu dusundugunuz en iyi ornekler kim ve neden? ornegi turk romanlarina da genisletebiliriz bu arada. donup bakmaya gerek duyulmayacak derecede iz birakmis neler var? evet hafizalari zorlamadan cevaplari bekliyoruz:)

 
yine bir immanuel saçmalaması asdfsadf
ne alaka güçlü karakter? bizimkiler dizisi 15 sene oynadı. kapıcı cafer'i, yönetici sabri'yi, sarhoş cemil'i hatırlarım. bunlar güçlü karakterler miydi? hayır sadece çok uzun süre maruz kaldığımız için hatırlıyoruz.

mesela boardwalk empire'da steve buscemi'nin oynadığı karakter hayvan gibi güçlüydü ama adını hatırlamıyorum. oysa prison break'te c-note gibi silik bir karakteri hatırlıyorum.
  • cekilmis gayfe  (29.01.17 01:30:08) 
tamam, onlarca belki yuzlerce kez "sevim kos" repligine maruz kaldigimiz icin hatirliyoruz. ama maruz kalma disinda guclu karakteri nedeniyle veya duruma gore yerinde, anlamli aksiyon alabildigi icin karakterli oldugunu dusundumuz hatrimizda kalanlar olarak revize edeyim:)


  • samicin  (29.01.17 02:01:52) 
How to Get Away with Murder - Laurel


  • RedGoldGreen  (29.01.17 21:21:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.