[]

Sabahları Uyanamıyorum

Yaklaşık 2 senedir antidepresan (Venegis XR) kullanmaktayım. Zaman içinde 300 mg'a kadar çıktım. Şu an 37,5 mg kullanıyorum, iki ay içinde inşallah kullanmayı bırakacağım.

Yazılım alanında çalışıyorum. İş yerindekiler ilaç kullandığım biliyorlar. Sabahları çok zor uyanıyorum ve işe geç gitmiş oluyorum. Ne kadar ilaç kullandığımı bilseler de ben rahat edemiyorum. Hatta hafta sonları yazılım dersleri alıyorum, 2 haftadır uyanamadığım için derslerimi kaçırıyorum.

Telefona her türlü alarm uygulamasını kurdum. Alarm çaldığında matematik işlemi yaptıran, küçük puzzle yaptıran, barkod okutmamı isteyen vs.. Bir süre iyi gibiydi, sonra uygulamanın açığını buldum ve alarm çaldığında uygulamayı ya sonlandırdım ya da telefonu kapatıp uyumaya devam ettim. Bütün bunları o an ne yaptığımı bilmeden yaptım. Çalar saat aldım, alarm çaldığında kapatıp yatağa attım kendimi. Telefonu odanın öbür ucuna koydum, alarm çaldı ayağa kalktım alarmı kapatıp yatağa yine attım kendimi. Ne yapsam olmuyor. :(

Hafta içi en geç 7.30 da uyanmam gerekiyor, hafta sonları ise 8.
İş dolayısıyla vakit yaratmaya çalışıyorum. Dizi-gitar-kitap okumak... Tüm bunları yapmak için gece 2 veya 2.30 da uyumuş oluyorum. Birini yapamadığım zaman eksiklik hissediyorum.

Önerileriniz neler, ne yapmam gerek?

 
hobilerin hepsini her gun yapmaya calisma. en az 7 saat uykuya ihtiyacin var zaten. 7.30da uyanman icin en gec 00.30da uyuman lazim. su tuketimini artir, uyudugun odayi sıklıkla havalandir. ışık, ses gibi rahatsiz edici seyleri uyudugun odada bulundurmamaya dikkat et. kahve/cay tuketimini mumkun oldugunca kisitla, aksam yemeginden sonra bitki cayi (mumkunse papatya veya ihlamur gibi yumusak caylar) ic. beslenmene de dikkat edip biraz da hareketsiz kalmazsan uykuyu belli bi sure icinde duzene sokabilirsin.


  • in vino veritas  (28.01.17 22:40:16) 
uyurken perdeleri açık bırak güneş ışığı girsin dicem ama güneş 8buçukta ancak doğuyor. odan soğuk oluyorsa o da uyanmanı zorlar. ama en önemlisi sorumluluk bilinci, iş yerini vs sevmediğin için belki uyanamıyor da olabilirsin, bu konuda kendini daha fazla sorumlu hisset. ben mesela sabah 5te de yatsam işe geç kalmam. anksiyete var mı.


  • allaccess  (28.01.17 22:44:22) 
Anksiyete, dissosiyatif bozukluklarım var. Şimdiki iş yerimden önce, ufak bir elektrik işletmesinde çalıştım. Kendi mesleğimdi. Askerliğimi yapmadığım için büyük işletmeler, fabrikalara kabul olamadım. Çalışanlar o ortamlardaki muhabbetleri, insanları falan bilirler. Bir süre sonra katlanamayıp meslek değiştirip, sıfırdan başlamaya karar verdim. Şimdiki işimi seviyorum, çevrem istediğim gibi, fakat uyku sorunumun daha büyük şeylere yol açmasını istemiyorum.


  • baba yorgun  (28.01.17 23:05:37) 
İlacını kaç gibi içiyorsun ve etkisi ne kadar sürede gösteriyor kendini? Bence ilacın içiş saatini değiştir. İşe yarayabilir. Mesela ben kullandığımda gecenin bir yarısı uyanıyordum ve uyuyamıyordum. Bir de alarmı duyunca hemen gir duşun altına. Uykuluyken bunu yapıyorum. Ilık suyla duş yapınca açılıyorsun. Banyoya sürüne sürüne girsen de bence denemeye çalış.


  • cemallamec  (28.01.17 23:09:01) 
  • rastinon  (28.01.17 23:27:33) 
Henüz güneş doğmamış olması da insanı çok etkiliyor, hava aydınlanmadan yola çıktığım her gün hayattan soğumuş olarak işe gidiyorum. Kaç kere kapıya çıkıp Şener Şen koşuşuyla eve dönüp uyuduğumu hayal ettiğimi bilemezsiniz. Gitmeyip, yemişim işini demek istediğim zamanlar çok oluyor ki, Zorunlu haller dışında 10-11 gibi gidebildiğim bir işim var. Bazen kalkacağım zamandan 15-20 dk öncesine alarm kurup bi de kalkmam gereken zamana kuruyorum. 1. kapadıktan sonra uyku daha hafif oluyor zaten, ister istemez kalkıyorsunuz.
Son ihtimal de , iş yeriyle konuşup, 1 saat geç başlayıp akşam 1 saat mesaiye kalmayı ya da evden çalışmayı vs teklif edebilirsiniz. Geç kaldığımda mahçup hissediyorum ama elimden geleni yaptığım halde uyanamadığım zamanlar çok oluyor deyin. Belki bir çözüm yolu bulabilirsiniz.

  • i am a legal alien  (28.01.17 23:38:01) 
Psikiyatristinizle bir gorusun, ilacinizin saatiyle oynamak ya da ilac eklemek gibi bir sey yapabilor. Ancak bu denklemde asil sorun ihtiyacinizin cok altinda uyuyor olmaniz. Haftasonu arasi bile vermeden 5 saat kadar uyuyorsunuz haliyle yetmiyor. 00:30 ya 01 i gecirmeden uyumalisiniz. Ya da gun icinde ya da isten gelince kucuk uyuklamalarla vucudu dinlendirebilirsiniz. Dedigim gibi ortada ilactan ziyade yeterli uykuyu alamama durumu var. Buyuk ihtimal alarm caldiginda remde oluyorsunuz o yizden bilinciniz acik olmuyor. Hobileriniz ne kadar guzel olsa da cok onemli olmayanlari biraz daha zamana yayabilirsiniz bence.


  • red g  (28.01.17 23:44:08) 
Ilacla falan alakasi yok malesef. Cok az uyuyorsun. Bende saat 2de yatsam 7:30'da bir kalkarim iki kalkarim, ucuncude kalkamam. Zamanla oyle bir hale gelirki kulagimin dibinde calsa o alarm gozumu acamam.

Yapman gereken en az 7 saat uyku yoksa gercekten duzelmez :( Kendimden biliyorum. Cok denedim olmuyor.
  • duyurumvar  (29.01.17 01:03:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.