[]

Benim iş ünvanım ne olmalı?

Not 1: Yazı uzun olabilir, üşenmeden okursanız sevinirim.

Not 2: Nick sahibi arkadağım olur duyurunun kendisiyle ilgisi yoktur.

Orta ve büyük ölçekli taahhüt ve resmi ihale alarak inşaat ve elektrik alanında işler yapan aile şirketimiz var. babam mühendis ve şirketin sahibi. abim mühendis ve şirketin saha işlerini yerinde takip etme görevi var.

benimde yaptığım iş şirketin parasal işlerini takip etmek ve yönetmek, şirketin resmi yazışmalarını takip etmek ve yönetmek, resmi ihaleleri takip etmek, işleri ile ilgili fuarları yönetmek vb işler.

ben bu sektörden bambaşka bir alandan ve çok iyi bir üniversiteden mezun ve başka bir üniversiteden yüksek lisans mezunuyum.

ailevi nedenlerden dolayı aile şirketinden ayrıldım başka yerde iş arıyorum. yüksek lisansdan bir arkadaşımın çalıştığı şirkete cv'mi bırakacağım ama kendisi beni öncelerden tanıdığı için aile şirketindeki çalışma ünvanıma ne yazacağımı bulamadım. benim aklma gelen iş geliştirme uzmanı.

Cv'mdeki önceki tüm işler satış ve pazarlama ünvanındaki işler. sizlerin önerisi nedir?

 
CFO yaz sekil olsun.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (28.01.17 21:49:12) 
@ eksi sozlukte eksiyen adam, arkadaşım yaptığım işi bildiği için doğru bilgi vermem gerekiyor.


  • mayday  (28.01.17 21:58:29) 
@ kakao, idari işler ve finans sorumlusu aklıma yattı gibi ama sanki bir müdüre bağlıymışım gibi duruyor. ben biraz daha yetkili olduğum belli olsun istiyorum. başka ne olabilir acaba?


  • mayday  (28.01.17 23:20:43) 
Organizasyon Sorumlusu/Yöneticisi?
Finans ve Muhasebe Sorumlusu?

  • yüzyıllık yalnızlık  (28.01.17 23:34:49) 
@ yüzyıllık yanlızlık, sizin verdiğiniz örnekler sadece 1 alanı kapsıyor. mali işler ve organizasyon. verdiğiniz bu iki örneği de kapsayan ve biraz yetkili olduğunu hissettiren ünvan ne olabilir?


  • mayday  (28.01.17 23:38:29) 
İdari ve mali işler müdürü o zaman? Çok mu resmi bulursunuz


  • ansya  (29.01.17 00:26:33) 
proje ve yatırımlar koordinatörü yada proje ve finans koordinatörü


  • alp9900  (29.01.17 01:30:11) 
baban genel müdürse sen ve abin de genel müdür yardımcısı yazın geçin. baban ceo ise sen de cfo olursun. ona göre yap hesabını.


  • babilbaligi  (29.01.17 16:52:53) 
@ ansya, müdür kısmı dediğiniz gibi fazla resmi sanki.

@ krem peynir, işletme müdürü yeteri kadar açıklamıyor bence.

@ alp9900, sizin söylediğinizi düşüneceğim.

@ babilbaligi, yaşım itibariyle(28) genel müdür yardımcısı çok uygun olmayacaktır.
  • mayday  (29.01.17 21:43:16) 
Birinin bunu demesi gerek sanırım. Aile şirketindeki titrin gerçekten sandığın kadar mühim değil. Altımda üstümde müdür var yok takıntın lüzumsuz. Altında kim vardı bilmem ama üstün babandı. Müstakbel işverenin için patronun oğlusun.


  • kargn  (29.01.17 22:01:23) 
@ kargn, ünvan benim içinde hiç önemli değil ama başka bir firmaya iş başvurusunda bulunacağım için onların gözünde biraz değerli olmam lazım ve bu işe gerçekten çok ihtiyacım var. dolayısıyla bu kadar pimpirikli olmamın nedeni bu.


  • mayday  (29.01.17 22:10:03 ~ 22:11:42) 
Aile şirketleri ne kadar büyük olursa olsun, kurumsal yer için iyi bir iş geçmişi değil. En azından, bir artısı yok. Ama kesin tanımlı bir iş uzmanlığı her zaman iyi. Sorunun amacından tamamen sapıyorum biliyorum ama koordinatör tanımı bana da yerinde geldi ve mali işler ve idari diğer işler, bunlardan birini vurgulayan, müstakbel iş için düşünülen pozisyona yakın olanı tercih etmek daha kuvvetli bir intiba bırakacaktır.
Öbür türlü jack of all trade, master of none diye tabir edilen eleman gibi görünme tehlikesi var. Türkçesini tam şeyedemedim, her işin jokeri, hiçbirinin ustası mı desem?

  • kargn  (29.01.17 22:19:47) 
@ kargn, öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. söylemek istediğinizi çok iyi anladım. gelen tm cevapları göz önüne aldığımda finans ve iş geliştirme uzmanı aklıma yattı gibi.


  • mayday  (29.01.17 23:44:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.