[]

Banka hesabına yapılan eft tespiti

Merhabalar.Şimdi sorun şu; 2012 yılında otomasyon yazdım bir şirketler grubu için ve bunun karşılığında almam gereken paradan yaklaşık 500 lira daha fazla yatırdılar.Sonra ben aradım böyle böyle 500 lira fazla yatırmışsınız dedim.Orada ki işi teklif eden müdür geri göndermek yerine lösev 'e bağış yapmamı söyledi ve makbuzu istedi.Bende dediklerini yaptım gönderdim.
Bu hafta aldığım bir telefonla malesef bu 500 liranın hesabı soruluyor bana.Savcılıkta sanırım banka hareketlerimi isteyecekmiş eğer dava ederlerse.
Ben eft yi bankada vezneden yaptım.Bu yaptığım işlem banka hareketlerine bakarsa görülür mü yoksa sadece benim adıma olan hesap hareketleri mi görülür?


 
losev belki ona yapilan eftlerin kayitlarini verebilir?


  • pide  (28.01.17 21:35:23) 
zamanında lösev'e yaptığın makbuzu göndermişsin, eğer o kayıtlar ve "geri gönderme lösev'e bağış yap" tarzı yazışmalar duruyorsa bir sorun yaşamazsın


  • luchetti  (28.01.17 21:37:46) 
iş yaptığınız şirketler gurubu fetöyle bağlantılı falanmıydı ?


  • serdar5555  (28.01.17 21:41:03) 
iş yaptığınız şirketler gurubu fetöyle bağlantılı falanmıydı ?


  • serdar5555  (28.01.17 21:41:15) 
Yazışma olmadı telefonla konuşmuştuk diye hatırlıyorum zaten.Beni arayan kadın kılıklı canavara da durumu anlattım fakat çok oralı olmadı.
Ben bir avukata sordum ama o da tam emin olmamakla birlikte" masak bunu görebilmesi lazım" dedi. Sonuçta ben bir şahıs olarak bir yere para gönderiyorum.Bunu denetimsiz bırakmaları bana saçma geliyor sanki.

  • bu_ne_bicim_nick  (28.01.17 21:42:18 ~ 21:46:12) 
Hayır fetölük bir durum yok.Geçmiş hesaplar incelenmiş.Bazıları para kaçırmış tabiki öyle 500 1000 lira tarzı paralar değil sanırım.Onlarda bu giden 500 liranın kaynağı olmadığı için peşine düştüklerini söylediler.
Müdüre ulaşmaya çalıştım yurtdışında adam mail attım bakalım umarım döner.

  • bu_ne_bicim_nick  (28.01.17 21:44:10) 
Arayan kurumun avukatı.Yazılı ihtarname gibi bir şey de yolladılar.Araştırdım doğru.Zaten arayan kişi bana 500 lira gönder demedi."Bununla ilgili yasal süreç başlatacağız haberin olsun" dedi.

Ben vezneden bir yere tc no veya ad soyad vererek bir para yatırıyorum fakat bunun kaydı kuydu tutulmuyor mu? Böyle saçma iş mi olur.Ee ne diye bizden tc no istiyorlar mesela atm den para yatırırken ?
  • bu_ne_bicim_nick  (28.01.17 22:39:58) 
löseve bağışı ispat etsen bile bu aslında firmayı bağlamaz. bunu sana diyen müdür hala o firmada çalışıyorsa belki sorunu çözersin ama çalışmıyorsa iyi bir avukata konuyu danışmanı tavsiye ederim. bu tip konularda 3 veya 5 yıllık zaman aşımı gibi bir şey vardı. çekte senette bile var. ama sen durumunu bilip doğru şekilde itiraz etmezsen ve onlar takip başlatırlarsa bu sefer gerçekten borçlu oluyorsun.

konu hakkında bilgili avukatlar çok daha fazla yardımcı olacaktır.
  • orpheus  (28.01.17 22:59:45) 
kaydı kuydu tutuluyor. bankaya gidip xx.xx.xxxx tarihinde saat yy:yy 'de yaptığım kasadan eft 'nin dekontunu tekrar istiyorum derseniz verirler. bu bilgileri vermezseniz trilyon tane eft'den hangisini istediğinizi neye göre bilecekler? hesap üzerinden yollasaydınız bu kadar uğraştırıcı olmazdı.


  • 507  (28.01.17 23:00:46 ~ 23:01:17) 
@507 neye göre diyorsunuz fakat çok basit bana göre.Eft yapan kişiler içinde Tc no ya göre bir filtreleme işlemi yapılırsa benim yaptığım işlemler kabak gibi ortaya çıkar ya da bu işlerden hiç çakmadığım için bana öyle geliyor.
Sanırım başım biraz belada.Avukata sordum ondan ayrıntılı cevap bekliyorum bakalım hayırlısı artık.

  • bu_ne_bicim_nick  (28.01.17 23:10:06) 
Sana gönderilen para senin olmadığı için şirket tahsil etmek istiyor anlaşılan. Bağış yapmanı isteyen kişi senin arkanda duracak mı, dursa bile şahsın parası değil de şirketin parası olduğu için geriye yatırmaman seni her türlü bağlar diye düşünüyorum. Bağış isteği telefonla olduğu için de kanıtlanabilir bir durum yok.
Bence bağış yaptığınız -eft numarası gibi bir şeyle- kanıtlansa bile sizin olmayan bir parayı teslim etmemeniz her halükarda sonuç doğurur gibi. Tamamen kişisel fikrimdir, yazdıklarımın hukuki bir karşılığı olmayabilir, moralinizi bozmak gibi olmasın.

  • kodadiirem  (29.01.17 00:21:53) 
@kodadiirem teşekkürler moralim zaten yeterince bozulmuştu.
Avukat en iyi ihtimalle dolandırıcılıktan dava açılacağını söyledi :)
Hayırlısı arkadaşlar.Hepinize tekrar teşekkürler.
  • bu_ne_bicim_nick  (29.01.17 00:47:02) 
dolandırıcılıktan dava açılmaz, sen bir hırsızlık yapmış değilsin. bu gelen parayı fark etmemiş ya da hesabını yanlış yapmış olabilirsin, gözünden kaçmış olabilir. bunlar suç unsuru değil. sen banka hesabını her gün kontrol edip gelen paraları muhasebeci gibi fazla mı diye hesap etmek zorunda değilsin.

bu avukatların insanları korkutarak iş çözme çabaları beni tiksindiriyor artık. dediğim gibi bir avukat bul ve danışmanlık al. o para zaman aşımına uğramış bile olabilir. boş atıp dolu tutturma çabası gibi geldi bana.
  • orpheus  (29.01.17 02:00:20) 
önce bir noterden ihtarname çekmeleri lazım fazla ödedigimiz parayı geri öde diye. talep etmedikleri bir fazla ödeme için sizi suçlayamazlar.


  • 507  (29.01.17 02:27:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.