[]

hayatımızda daha minimal tasarımlara sahip olabilecek araçlar neler?

bugün gördüğüm bir klavye ile aklıma gelen soru. apple'ın klavyesini hariç tutarak, piyasadaki klavyelerin çoğu gerçekten çirkin. ama mesela şu;

www.instagram.com

gerçekten hoşuma gitti.

hayatımızda neler var sizce böyle çirkin olan ama sadeleşse güzel olabilecek?

bence bunların başını belki telefon arayüzleri çekiyor. google bir akım başlattı ama sonu tam gelmedi gibi.

 
klavyenin güzelliği önemli değil kullanılabilir olması önemli, o resimdeki klavyede adımı 10 dakkada zor yazarım

fancy.com

bu sitede bunun gibi bir sürü minimal ürün var
  • masa penisi  (28.01.17 19:24:51 ~ 19:44:29) 
rakam yazmak o klavyede iskence
gecenlerde logitech k340 aldim. en ideali bence.
Pc kasalari basi ceker bence. lenovonun all in one tarzi pcleri iyi. Tabi performansi tartisilir toplama olanlara kiyasla
  • yons  (28.01.17 19:40:57) 
minimalist tasarım istiyorsak ya teknolojiyi kendi dilimizden anlar hale getiririz ya da fonksiyonlardan vazgeçmek zorunda kalırız. Yani telefon sadece telefon eder, fotoğraf makinesi sadece fotoğraf çeker... Buna göre fonksiyonlardan vazgeçmek istemiyorsak yaşadığımız çağda iphone için Siri, olabilecek en minimal arayüz gibi görünüyor..

Kompleks bir işi el yordamıyla yapmaya kalktığımız zaman mecburen minimalizmden uzaklaşıyoruz çünkü işi kolaylaştırmak için belli başlı tuşlardan fazlasına ihtiyacımız var. modifiye tuşları, ayar tuşları, hızlı erişim tuşları... Yani apple dahi bir yere kadar minimalist olabiliyor. Çünkü hitap ettiği kitle ancak bunu kaldırabilecek kadar umursamıyor. Günlük internete girip yazı yazan adam 'bu bana yetiyor' diye bakıyor. Ben mesela eski kafalıyımdır. Fiziksel tuş takımlarını severek kullanırım.

Öte yandan uçak uçuran bir adamın önünden bütün o tuşları göstergeleri şu çağın teknolojisinde kaldıramazsın mesela. Bir gün oraya varırız ama şu anda hala pilot kullanmak bilgisayar kullanmaktan daha güvenilir.

Fonksiyon ve Tasarım arasındaki dengeyi gözetirken dikkatli olmak gerek. Her şeyin minimali olur ama bu sefer kullanışlı olmayabilir.
  • idexo  (28.01.17 19:49:46) 
tasarım ve işlevsellik birbirinden ayrılmaması gereken iki özellik.

ki teknoloji tarihi de çirkin ama işlevi yüksek cihazları bir şekilde yutuyor. çünkü kullanıcı bunlarla bağ kuramıyor. ki apple'ın kutu tasarımlarına bile ayrı önem verdiğini düşünürsek kullanıcıların apple ile bağ kurmasının sebebinin büyük oranının dostane tasarımalr olduğunu söylemek yanlış olmaz.

klavyenin daha büyük boyutları da varmış. www.instagram.com

minimal tasarımdan kastım aslında bir şeyleri koparıp atmaktan ziyade görünüş olarak bir minimallik. ha tabi gereksiz parçaları koparıp atmak de mutlaka gerekli minimalizme giden yolda. jonny ive'ın dieter rams'i kopyaladığını düşününce apple'ın yine müşterileriyle hastalık boyutundaki ilişkilerinin altında gereksiz olanı atıp 'less but better' felsefesini yerleştirmesi olduğunu düşünüyorum.

aslında bakınca yollar işlevsellik ve minimalizme çıkıyor. ama şu an işlevsel ve minimal olabilecekken hala eskide takılı kalan bir sürü şey var. bilgisayar klavyeleri de bunlardan biriydi bence. kullanışlı ve estetik olabilir ama olmuyor.

şöyle olabilecekken; img-aws.ehowcdn.com

assets.logitech.com - böyle bir şeyi tercih etmezdim doğrusu günlük kullanım için.
  • tosiba  (28.01.17 20:40:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.