[]

web server port yönlendirme

192.168.2.105 lokal ip'de bir adet cihazda web server var diyelim. lokal ağdan herhangi bir bilgisayardan 192.168.2.105 yazınca web server'a erişebiliyorum. bunda bir sıkıntı yok. noip'den ddns aldım. bunu güncel ip adresime yönlendirdim. airties modemimde de 80 portunu 192.168.2.105'e yönlendirdim.

şimdi lokal ağdan noip'den aldığım adrese gidince direk 192.168.2.105'e yönleniyor. haliyle web server'a erişilebiliyor.

fakat lokal ağa dahil olmayan başka bir bilgisayara myip'den aldığım adresi yazınca adres yine 192.168.2.105 adresine yönleniyor. haliyle bir şey açılmıyor. direk ip adresimi adres satırına yazınca yine site açılmıyor.

web server olarak nginx yüklü.

neyi yanlış yapıyorum?

 
lokal ağa dahil olmadığı için lokal ip ile bakamazsın. google.com'a 'what's my IP' yaz. IP ni öğren. Dışarıdan içeri gelirken o IP'yi kullanırsın.

Lokal IP: Ağ içi
Public IP: Ağ dışından

edit: Öyleyse tek tek aşamaları kontrol edin. Port açık mı? Nereye yönlendiriyor? Web Server açık mı? Ayarları doğru mu...
Web Server'ın firewall'unu da kontrol edin(Modemin ayri, web serverin ayri firewall'u vardir)

Ayrıca neden dinamik? Bunu ne için kullanacaksınız? Hobi mi?
  • idexo  (28.01.17 19:14:07 ~ 29.01.17 03:11:51) 
evet öyle yapıyorum zaten. noip'den aldığım adres public ip'ye yönlenmiş durumda.


  • bellbane  (28.01.17 19:54:15) 
nginx ile mi alakali bilmiyorum o webserveri.
ama diger tahminlerim:
localden myip adresinizi yazinca aslinda baglanmamasi lazim, dns cache'ini bi temizleyin, girememesi lazim diye dusunuyorum.

external 80 portu internal'da calisan web serverin portuna yonlendirdiginizden emin olun.

eger yonlenmeler dogru sekilde isliyorsa firewall ayarlarini mi kontrol etmek gerek
  • jedilance  (28.01.17 23:21:06) 
acaba yerel ağa dahil olmayan makine senin ip adresini (yerel ağının modemini) modem çözümlemek yerine direk kendi modemine mi yönlendirme yapıyor?


  • selam  (29.01.17 17:39:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.