[]

Neden samsung telefonu değil de iphone

Bildiğim kadarıyla bütün samsung telefonlarda geri tuşu var sağda ama iphoneda sadece tek tuş var o da tek tek çıkmak yerine tamamen çıkıyor diye biliyorum. Sırf bu sebeple bile iphone yerine samsung alırım. Siz buna nasıl alıştınız herhalde hiç samsung kullanmadınız.




 
ben de senin gibi diyordum da, 2 günde alışıyor insan.


  • istenmeyen evlat  (28.01.17 18:37:45) 
sırf bu yüzden android'e geçmezdim. oldukça da basit bir sebep. denmiş zaten, uygulamalar buna göre tasarlanıyor. ki ios, android'den çok daha fazla kullanıcı memnuniyeti veren bir platform. bu ve bu gibi sorunları ios, android'den çok daha fazla düşünüyor.

geri tuşu olan android cihazlar da kullandım.
  • tosiba  (28.01.17 19:10:46 ~ 19:11:11) 
Ben senelerce Nokia kullandıktan sonra İphone kullanmaya başladım. Hiç Samsung ya da android başka bir telefon kullanmadım. İphone'a da birkaç saatte alışmıştım sanırım. Şimdi farklı bir telefon alınca elime çok garip geliyor bana. İphone çok daha pratik bence bu konuda.


  • ms brownstone  (28.01.17 19:18:52) 
uygulama icinde swipe yaparak geri/ileri gidiyorsun, tusa gerek duymadim hic


  • mamu  (28.01.17 19:18:58) 
ios da geri tuşu var ki?
yazılımın içinde sadece.

  • basond  (28.01.17 19:25:11) 
ben de hep android kullandım iphoneda tek tuş olması dezavantaj gibi gözüküyor. Deneyince çabuk alışılıyor muhtemelen.


  • amusan  (28.01.17 19:26:20) 
Bak mesela bu sayfadan tekrar duyuru ana sayfasına geçmek için ekran üstünde parmağımı soldan sağa kaydıracağım.

İşte bu kadar.
  • la rana  (28.01.17 20:25:46) 
yahu "geri tuşu yok"tan kastı hiç geriye gidilememesi değil adamın..

sabit sürekli orada bulunan bir tuş olsun, geriye hep oradan gidelim. uygulamanın birinde sol üst köşeden, birinde sağ alt köşeden vs vs gudik gudik yerlere geri tuşu koyuyorlar ios uygulamalarında, bazılarında hele geri tuşuna "Anasayfa", "Giriş" vs saçma sapan isimlendirmelere sahip şeyler koyuyorlar. Bu anlamda "hmm buradan geri gidilir" kaidesi oluşamıyor kullanıcıda, ben de çok rahatsız buluyorum bunu.

sony'den bahseden bir arkadaş olmuş, sony'de de ilgili yere tıklanıyor eğer alttaki sanal tuşlar gözükmüyorsa gözükür hale geliyor. sonra da o geri tuşu her zaman ama her zaman orada oluyor. illa fiziksel tuş olmasına gerek yok, sabit geri tuşunun varlığı önemli bence.

not: windows phone/nokia
  • feel the blanks  (28.01.17 20:39:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.