[]

çalışırken yüksek lisans

malum en azından ''en az yedi ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. '' şartları varken hadi tezi bir kenara koysak bile bu 7 ders+ semineri 3 yıla ( tez için öncelik şart mıdır dersleri ve semineri vermek burayı tam öğrenemedim) dağıtarak mı ilerliyorsunuz? her döneme 2 ders sıkıştırsanız bu sefer de istediğiniz dersleri aynı güne gelmemesi durumunda iş yeriniz bunu nasıl tolere ediyor? 1 güne eyvallah derler de 2 gün olursa nasıl olacak bu iş?




 
Ders almak için iki yarım gün ya da bir tam gün izin alabilmek yasal hakkınız.

Bir günde iki ders alıp, üzerine açılıyorsa online ders eklemek suretiyle bir dönemde 3 ya da 4 ders alabilirsiniz. Tabii o kadar dersin yükünün altından nasıl kalkacağınız size kalmış.

İş+Yüksek yapan tanıdığım birçok insan ders işini üç ya da daha fazla dönemde halletti.
  • offred  (28.01.17 14:49:14) 
iş yerinin yaklaşımıyla alakalı. kız arkadaşımın haftada üç gün dersi vardı, patronuyla konuyu konuştu. ders programını anlattı falan. dönem bitene kadar part time statüsünde çalışmak üzere anlaştı. yoğunluğu kaldıramayıp (mimarlık işte) işi bırakmasaydı hazirandan sonra aynen full time devam edecekti.


  • zgrydn  (28.01.17 14:49:47 ~ 14:51:08) 
Lisansüstü eğitim gören kullanıcı kontenjanı var bazı şirketlerin bildiğim kadarıyla, buna bağlı olarak programı ayarlayabiliyorlar ve hakkınız mevcut, diğer kullanıcıların da söylediği gibi.

Onun yanında, bir hafta derslere gitmenize izin verip bir hafta çalışmanızı da isteyen kuruluşlar mevcut; bu durumda derslerinizin yürütücüsü ile görüşüp ona göre hareket ediyorsunuz falan.

Ancak tezli yüksek lisans yapmanız durumunda, 3 yıla yaymanızda sıkıntı yok ama iş yerinizin size çok izin vermemesi, tez döneminde sizi olumsuz etkileyebilir. Yani benimle ders alan ve çalışan kişiler için ne kadar verimli bir dönem geçtiği hâlâ tartışmaya açık.
  • tel tokasini duzelten samuray  (28.01.17 14:57:08) 
güveniyosan ve istiyosan yap. zor oluyo mu evet ama çok değil. buna değecek. güzel bir şey başarmış olacaksın.anlaşılır neden anlaşılmasın? adam öldürmüyosun eğitim sonuçta.


  • 4seneayniyerdeduramam  (28.01.17 21:18:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.