[]

Paranız olsa ne yapardınız?

Bugün itibariyle tüm kredi kuruluşlarından yatırım yapılamaz notu aldıktan sonra aklıma geldi.
Yarın sabah kapınızsa 500.000 lira bulsaydınız o parayla ne yapardınız Türkiye'de? Dolar? Emlak? Arsa? Yatırım? Ve bunda politik görüşünüz etkili olur muydu?



 
İş kurardım. Politik görüşüm bunda etkili olmazdı.


  • dissendium  (28.01.17 03:53:53 ~ 03:55:18) 
bu bahsedilen konu yatırımcılarla ilgili. iç piyasada hala yapılabilir iyi kazançlar elde edilebilir binlerce iş var. türkiyeyi bırak filistinde bile para kazanmak mümkün.


  • orpheus  (28.01.17 04:04:08) 
Kriz ortamları aslında yatırımcı için bir fırsattır. Verilen teşvikler ucuz iş ve işçi


  • atalet momenti  (28.01.17 04:36:23) 
açıkçası ben o işlerden anlamam deyip dolara çevirir faizini yerdim.


  • basond  (28.01.17 08:17:47) 
ailede birçok esnaf var. ortak görüşleri "şu anda sakın iş kurma"

dolara basardım.
  • cedex  (28.01.17 10:22:43) 
Döviz. Şu an çok karlı dedikleri, kriz fırsatı bir iş kurdun diyelim. Bugünkü kurla sermayenin karşılığını hesapla, 1 yıl sonra da Sermayen + 1 yıldaki karını 1 yıl sonraki kura böl. Ne kadar kazandığını objektif olarak öyle görebilirsin. Şu an durum böyle.

Yatırım için paranın tamamı koyulmaz. Kredi alınır. Yoksa anlık bir kötü senaryoda 1 günde batar yatırımınız. Faiz yükselmesin diye çırpınmalarının nedeni de zaten.

Ayrıca gayrimenkul şu an sana para kaybettirir. 500.000 tümüne yarın imar geçecek yerden arsa alsan, en erken 1-2 sene sonra eğer ekonomi kötü gitmezse rant alırsın. Onu da yine dövizle karşılaştırman gerekli.
  • malheiros  (28.01.17 10:46:58 ~ 10:52:38) 
hocam ben de su kredi işi ile yatirimi anlamıyorum.
krediyi karşılıksız mı alıyorsun, hayır
yani batsa da o parayı odeyeceksin
minimum cost ile maximum kazanc, hedef bu olmalı.

yani su min cost/max kazanc olayını acayim.
bu demek ki iş kurarken bile en dusuk maliyetleri kullanmak.
mesela ofis acacaksın, gidip en lüks mobilyaları alıp 50 kişilik yer hazırlama.
basit hatta 2. el mobilya alıp 3-4 kişilik kullanıp gidilebilir.
biz öyle yaptik ve çok faydasını gördük.
  • kingcyrax  (28.01.17 11:06:00 ~ 11:10:32) 
param var biraz.Evdeki kasada dolar olarak duruo.Guvenmiom ulkeye.


  • basubadelmevt  (28.01.17 11:32:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.